2
Evroliga

Kosarka Basketball ABA season 2019-2020 Partizan v Mega Marko Simonovic Beograd, 03.09.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ŠTA JE MARKO SIMONOVIĆ RADIO DVE GODINE U AMERICI: Lider ekipe u razvojnoj ligi i neko ko nije dobijao minute na velikoj sceni! (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.23 u 08:17

Momak koji mnogo obećava.

Crnogorski centar Marko Simonović blizu je potpisa ugovora sa Crvenom zvezdom, prenosi Telegraf. On je već dve godine u Sjedinjenim Američkim Državama i većinu vremena provodi nastupajući za razvojni tim Čikago Bulsa u ‘dži’ ligi.

U najjačoj ligi sveta je za dve sezone zabeležio 16 nastupa, odnosno 55 minuta na terenu, 23 poena i 12 skokova. Sa druge strane u razvojnoj ligi je bio daleko bolji i tamo je stekao status lidera te ekipe. Prosečno je beležio nešto ispod 15 poena po meču uz skoko 10 skokova u sezoni za nama.

Marko je visok 211cm i primarna pozicija mu je centarska, ali mu nije strano da se nađe i na poziciji krilnog centra. Povratak u Zvezdu bi bio izazov za njega, jer on već dve pune sezone ne igra toliko kompetitivnu košarku, jer ‘dži’ liga zaista to nije.

Treba takođe napomenuti da će biti zanimljivo ako Petrušev ostane u Zvezdi, jer su njih dvojica svojevremeno igrali zajedno u dresu Mege i dobro se poznaju.

25
3

2 Komentara

    • Nije notorni zvezdas, nego ga Misko ne moze dati Partizanu, obzorom da je proslog leta bio nekorektan prema Zeljku Obradovicu…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter