0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NA MARAKANI U SENCI, NA BANOVOM BRDU ZLATA VREDNI: Stanković nastavio trend, Čukarički je ‘Meka’ za Zvezdine rezerviste! (FOTO)

Objavljeno: 07.07.23 u 12:15

Obostrana korist u saradnji dva beogradska kluba!

Fudbaleri Čukaričkog postepeno ulaze u završni deo pripremnog perioda u Sloveniji. Druga nedelja predanog i posvećenog rada na Bledu uveliko je počela, a Brđane u subotu očekuje treća provera protiv mađarskog MTK na Kranjskoj Gori. 

Belo-crni su nakon istorijskog uspeha uspeli da sačucaju okosnicu tima, koji postepeno nadograđuju i pojačavaju na svim potrebnim pozicijama od samog starta prelaznog roka. Ovog leta u redove Čukaričkog stigli su Filip Samurović, Ze Mario, Luka Subotić, Vukašin Jovanović, Nenad Filipović i Nemanja Ćalasan.

Tokom boravka na Bledu sportski sektor Brđana, predvođen direktorom Matijaševićem,  završio je još jedan veliki posao. Sastav Dušana Kerkeza postao je jači za usluge doskorašnjeg asa srpskog šampiona i đaka škole Crvene zvezde, Nikole Stankovića. 

Mladi vezista je potpisao trogodišnji ugovor sa Čukaričkim, a crveno-beli će od naredne prodaje inkasirati 50% od vrednosti ukupnog obeštećenja. Očekuje se da se Stanković uskoro priključi timu i ‘stavi’ na raspolaganje treneru Kerkezu.

Aktivni član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije nastavio je trend dolazaka iz Crvene zvezde u Čukarički, od kada na je Kerkez seo na klupu Brđana. Nakon uspešnih pozajmica Vladimira Lučića, Zorana Popovića i Radovana Pankova, belo-crni su rešili da otkupe ugovor mladog Stankovića.

Momci koji su na ‘Marakani‘ imali status rezervi, bili u senci lidera tima, postali su pravi ‘džokeri’ kluba sa Banovog brda i doprineli istorijskim uspesima ostvarenim u prethodnoj takmičarskoj godini.

FOTO: FK Čukarički

 

Najpre je u redove Brđana stigao Vladimir Lučić. Fantastični dribel, koji je već ranije prolazio pripremni period sa belo-crnima, doveden je kao veliko pojačanje u jesenjem delu prvenstva. Odmah je Lučić demonstrirao talenat koji poseduje, ali suvi kvalitet je prikazao tek posle zimskih priprema u Antaliji kada je ‘ušao’ u neverovatnu formu.

U tandemu sa Stefanom Tomovićem bio je strah i trepet za defanzivce superligaša. Golovima i asistencijama, a pogotovo maestralnim driblinzima, ušao je u srce publike i pokupio simpatije svih ljubitelja domaćeg fudbala. Zahvaljujući lucidnosti koja ga krasi, neretko Vladimira upoređuju sa Aleksandrom Kataijem.  Momak rođen 2002. godine postigao je tri pogotka, uz pet asistencija u dresu Brđana, privukao pažnju novog trenera Crvene zvezde Baraka Bahara i vratio se u Ljutice Bogdana.

Po povratku sa zimskih priprema iz Turske, kao bomba odjeknula je vest o dolasku tandema iz Crvene zvezde. Opremu Čukaričkog na šest meseci zadužili su golman Zoran Popović i defanzivac Radovan Pankov.

FOTO: STARSPORT

 

Popović se vratio u klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru. Zoran je odradio odličan posao u periodu kada je prvi čuvar mreže, fantastični Nemanja Belić, kuburio sa povredom.  Kerkez nije morao da brine u odsustvu popularnog Belke, jer ga je Popović menjao na adekvatan način.

Iskusni čuvar mreže se po završetku sezone vratio u tim srpskog šampiona i potpisao je novi jednogodišnji ugovor. Popović će u Zvezdi ponovo imati ulogu ‘drugog golmana’, zamene Omrija Glazera.

FOTO: STARSPORT

 

Radovan Pankov je izgubio značajnu ulogu na stadionu ‘Rajko Mitić‘ pod komandom Miloša Milojevića i odlučio je da je za njega pozajmica idealna opcija. Zablistao je štoper na Banovom brdu i prikazao neke od svojih najboljih partija u karijeri.

Dvostruku korist imali su Brđani od nekadašnjeg šampiona sveta sa mladom reprezentacijom Srbije. Osim kvalitetnih igara, Pankov je mnogo doprineo razvoju Uroša Drezgića, sa kojim je činio vrhunski tandem i neporbojni zid za protivničke golgetere.

Po isteku pozajmice, Radovan je završio saradnju sa Crvenom zvedom i pojačao poljskog velikana, Legiju iz Varšave. 

FOTO: STARSPORT

 

Na Banovom brdu su ubeđeni da će epilog dovođenja Stankovića imati isti efekat kao i sa njegovim prethodnicima. Kalio se vezista u kruševačkom Napretku tokom minule sezone, a računajući i nastupe za Zvezdu, sa 20 godina već se približio cifri od 30 mečeva u elitnom rangu srpskog fudbala.

Svestan je stručni štab, pod dirigentskom palicom Dušana Kerkeza, da dobija veliko pojačanje, ali isto tako da je reč o izuzetno mladom igraču kojem će sigurno biti potreban određeni period za adaptaciju.

 

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter