0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

GRKINIĆ: ‘Sjajni uslovi na bledu – Želimo još bolji rezultat sledeće sezone!’

Objavljeno: 07.07.23 u 14:57

Prethodne dve godine Čukarički je letnje pripreme obavljao na istom mestu, na Bledu.

U obe te sezone Brđani su na tabeli Super lige završavali kao trećeplasirani, pa ni ovoga puta ništa nisu želeli da menjaju. Sjajne uslove ekipi sa Banovog brda omogućila je agencija B4 koja organizuje pripreme, a prezadovoljan saradnjom je tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić.

Sve je u najboljem redu na Bledu, imamo fenomenalan smeštaj, sjajan teren na kojem samo mi treniramo. Zaista nemamo nikakvih primedbi. Mogu slobodno da kažem da smo već postali prijatelji sa ljudima koji nam organizuju pripreme i to treću godinu uzastopno. Ugostili su nas na fenomenalno, B4 Slovenija na čelu sa Timotejem Kranjcem i Emirom Haskićem je stvarno učinila sve da se i ove godine osećamo kao kod kuće – kazao je Grkinić.

Tek posle osam dana napornog rada u Sloveniji fudbaleri Čukaričkog dobili su slobodno prepodne.

– Igrači se ne žale, atmosfera među njima je zaista dobra, uz to svi odlično rade. Jeste nas malo poremetilo odlaganje starta prvenstva, ali gledamo da iz toga izvučemo pozitivne strane. Neki igraći će nam se priključiti malo kasnije, drugi opet nisu počeli pripreme od starta zbog reprezentativnih obaveza. Svakako, na dobrom smo putu.

FOTO: FK Čukarički

Tehnički direktor Čukaričkog ističe da je klub u velikoj meri napredovao u prethodnom periodu, ali uprava Čukaričkog ne želi da se na tome zaustavi.

– Napravili smo fenomenalan rezultat. Za nas je to čast, ali i obaveza da predstavljamo srpski fudbal na najbolji način. Svake godine klub se sve više diže. Dragan Obradović i Vladimir Matijašević funkcionišu već deset godina na najbolji način, od pre tri godine i ja sarađujem sa njima. Pokušaćemo da srpskom fudbalu i Čukaričkom donesemo još koji evropski bod. Shvatili smo izlazak na međunarodnu scenu ozbiljno, najbitnije je da pomognemo u poboljšanju nacionalnog koeficijenta. Takođe, igrači su svesni šta ova sezona može da donese, kako klubu, tako i njima lično.

Odigrao je Čukarički dve kontrolne utakmice, slede još dve, pa povratak u Beograd.

– Ove godine smo, kao i zimus u Turskoj, zakazali jake provere. Protiv izuzetno kvalitetne Rijeke, sa odličnim trenerom, odigrali smo dobru utakmicu. To je putokaz kako ekipa treba da izgleda. Sledeći rival je MTK, vratili su se u mađarsku prvu ligu i potom nam sledi generalna provera protiv praške Sparte. Oni su kao učesnici Lige šampiona insistirali da igraju sa nama. Posle tih jakih provera tačno ćemo znati gde smo u ovom trenutku.

FOTO: FK Čukarički

Kad je reč o ambicijama, sudeći po pojačanjima, ništa se bitnije neće menjati po tom pitanju.

– Pokušaćemo da napravimo iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Biće jako teško, svake godine domaće takmičenje je sve jače. Sledeće godine opet će pet klubova ići u Evropu, a bićemo zadovoljni ako se ponovo nađemo među njima. Čukarički je u međuvremenu dogovorio još jedno pojačanje.

Na Banovo brdo dolazi igrač iz Crvene zvezde Nikola Stanković, saradnja je dogovorena na tri godine.

– Supertalentovani Nikola Stanković dolazi iz Crvene zvezde. On je 2003. godište, bio je kapiten u mlađim reprezentativnim kategorijama. Veliki je talenat, očekujem da u Čukaričkom pokaže kvalitet. Imaće mogućnost da se dokazuje. Takođe, sportski direktor Vladimir Matijašević radi na transferima. Sigurno će biti odlazaka, jer se kod nas sve radi planski. Potreban nam je jak i kvalitetan igrački kadar, ipak igramo na tri fronta – zaključio je Grkinić.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter