0
ATP

during the 2023 Davis Cup Qualifier match between Norway and Serbia at Oslo Tennisarena, on February 03, 2023 in Oslo, Norway. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ĐERE NAKON VELIKE POBEDE: ‘Ključno je da ostanem miran – Ponestajalo mi je snage!’ (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.23 u 09:23

Pobeda koja mu mnogo znači za samopouzdanje.

Nakon što je neprikosnoveni Novak Đoković obezbedio plasman u narednu fazon Vimbldona, pobedivši Džordana Tompsona 3:0, sada je to uradio i Laslo Đere koji je bio bolji od 32. igrača na svetu, Amerkinaca Bena Šeltona 3:1 (3:6/6:3/7:6/6:3). Prvi set je izgubio, što je verovatno posledica umora nakon isrcpljujućeg meča sa Kreseijem, koji je okončan iza ponoći. Nakon meča, Đere nije skrivao svoje zadovoljstvo:

‘Mislim da u ovakvim mečevima je ključno da ostanem miran, fokusiran. Ima jako nezgodan kik na servisu, igrali smo u Kaljariju ove godine, očekivao sam da će jače da servira, ali je dobro varirao, sjajs, levoruk je, pa onda da li će sjajs, pa doda ti kik, ravno. To mi je pravilo dosta problema pogotovu u početku. U drugom setu je imao mali pad, to sam iskoristio. Jednom sam vratio brejk… Nisam baš morao i u trećem. Malo mi je ponestajalo snage, ali znao sam da je i njemu. Imao sam utisak kad sam ga gledao da pada malo, i moral i fizički. To sam imao u glavi imao u četvrtom setu. Ako je meni teško, njemu je još više. Time sam se tešio.’ – rekao je Đere i potom dodao:

‘Imao sam neke dobre poene kada je bilo najpotrebnije na njegovom servisu da napravim brejk, u četvrtom setu npr. Trudio sam se da držim svoj servis. Znao sam da sam sa osnovne linije bolji. Ima nezgodan ritern. Nekada ne može da ubode ritern dva gema, a nekada zabije jedan viner i dva puta riternira pred liniju u jednom gemu. To je trava, brzo se dešavaju stvari i brzo može da prevagne na obe strane. Psihički je bilo dosta teško, ali drago mi je da sam ostao stabilan i dobio ovaj meč.’ – zaključio je srpski as.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter