0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

ŽREB JE ZAVRŠEN: Evo protiv koga igra Srbija na Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 06.07.23 u 19:58

Neće im biti lako.

Danas je održan žreb za Svetsko prvenstvo u konkurenciji dama koje je na programu od 29. novembra ove godine, a seniorska reprezentacija Srbije dobila je svoj rivale.

Srpkinje će u okviru grupe E snage odmeriti sa domaćinom Danskom, kao i sa Rumunijom i Čileom.

Selektor rukometašica Srbije, gospodin Uroš Bregar, analizirao je žreb i istakao šanse koje će njegov podmlađeni tim tražiti.

”Dobili smo domaćina, iskreno ja to najviše volim jer će nas gledati veliki broj gledalaca. Danska je igrala finale poslednjeg EP i apsolutni je favorit u grupi. Poslednjih nekoliko godina igraju zaista vrhunski. Rumunija je na prethodnom Evropskom prvenstvu igrala veoma dobro i bila nadomak ulaska u polufinale. Oni dosta ulažu i organizacijom ovog EP veruju selekciji koja već daje nekoliko seniorskih reprezentativki. Oni su kao i mi počeli sa podmlađivanjem tima. Moram da kažem da smo imali sreće kada smo izvukli Čile, a da smo izbegli timove poput Islanda i Austrije. Kroz tu reprezentaciju ćemo tražiti prolaz u drugi krug. Primarno je da sa novom reprezentacijom prođemo grupu i da odigramo minimum šest utakmica što će nam biti veliko iskustvo i u kvalifikacijama za odlazak na šampionat Evrope sledeće godine”, rekao je gospodin Bregar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter