0
Košarka

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 27: Head coach Svetislav Pesic (L) speaks with Aleksa Avramovic (R) during the 2023 FIBA Basketball World Cup Qualification match between Serbia and Great Britain on February 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

PEŠIĆ RAČUNA NA SVE IGRAČE ZA MUNDOBASKET: „Bićete upoznati sa spiskom, sada ne pričam o imenima!“

Objavljeno: 06.07.23 u 12:21

„Neki drugi učesnici SP, objavljuju spiskove.“

Sleektor košarkaške reprezentacje Srbije Svetislav Pešić, u razgovoru za Sportklub govorio je o spisku naše selekcije za Mundobasket. Iskusni stručnjak je istakao da računa na sve igrače, a da će se spisak znati onda kada za to dođe vreme.

Pešić je podvukao da trenutno Srbija nema potrebe za objavljivanjem spiska iz više razloga – povrede, operacije, ugovori u NBA i Letnja liga.

Naravno da računam na sve igrače, a kada dođe vreme, bićete upoznati sa spiskom. Zato sada ne pričam o imenima. Neki drugi učesnici SP, objavljuju spiskove, šire ili uže, na kojima može biti 12, 14, ili više potencijalnih reprezentativaca. Mi za tim nemamo potrebe zato što su neki kandidati povređeni, drugi ‘izlaze’ iz povreda, treći se leče, četvrti su operisani, kao što ima onih koji su potpisali ugovore u NBA, igraju Letnju ligu u Americi – počeo je Pešić, a potom je otkrio i koji su rokovi:

– A i po pravilima FIBA, samo 12 dana pre oficijelnog starta SP, može da se objavi spisak (24 imena) igrača. Znači, nijedna federacija ne mora, pre pomenutog datuma, da obelodani spisak.

Svetsko prvenstvo u košarci će se igrati od 25. avgusta do 10. septembra. Srbija će se naći u grupi sa selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana.

U kom timu bi se Nikola Mirotić najbolje snašao?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter