0
ATP

FOTO: twitter/@Wimbledon

NOVAK SE DOTAKAO PUBLIKE NA VIMBLDONU: „Što više navijaju protiv mene, meni je bolje!“

Objavljeno: 06.07.23 u 14:10

„Nekada ne razumem publiku i ponašanje, ali nekada imaju pravo.“

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, uspešno je prebrodio i drugu prepreku na ovogodišnjem Vimbldonu, jer je savladao Džordana Tompsona sa 3:0. Odavno je poznato da Novak nije omiljen publici u Londonu, koja ga često ne podržava i blago rečeno, navija protiv njega.

– Oni meni zapravo čine uslugu. Što više navijaju protiv mene meni je bolje. Kod mene probude nešto što možda ne žele da vide – rekao je Novak.

Uspevao je Novak često da pronađe dodatan motiv u svemu tome, svedoci smo bili nekih istorijskih mečevasa Federerom, gde je ogromna većina publika gromoglasno podržavala Švajcarca, ali je srpski teniser izašao kao pobednik.

Na jednu konstataciju da ovakve situacije probude bolju verziju Đokovića, srpski teniser je detaljno odgovorio.

– Da i ne. Kao igrač želiš da imaš većinu publike na svojoj strani, ne želim da igram u ratobornoj atmosferi, ali to je većina mečeva u mojoj karijeri. To je sudbinski tako određeno i to je u redu, nekad mi je teže to da prihvatim, nekada ne razumem publiku i ponašanje, ali nekada imaju pravo. Neko odvažan pa dozvoli sebi nešto više da uradi na terenu, onda mora da očekuje moju reakciju. To se dešavalo u prošlosti i u većim turnirima svuda po svetu, to mi daje gorivo i dodatni motiv – zaključio je srpski as.

Da li će Novak Đoković osvojiti Vimbldon?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter