1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

HS NA BLEDU – UPOZNAJTE NASLEDNIKA NEMANJE VIDIĆA: ‘Žustrina i agresivnost su mi u srcu! Želim da branim grb i boje Srbije!’ (FOTO)

Objavljeno: 06.07.23 u 10:00

Biser Brđana sanja o dresu A reprezentacije!

Prethodna sezona Mozzart bet Superlige Srbije još uoči starta okarakterisana je kao ‘istorijska’. Srpski fudbal dugo ne pamti uzbudljiviju trku, a najuspešniji sastavi opravdali su nadenuti epitet takmičenja i napravili neke od najboljih rezultata u bogatom klupskom postojanju.

Čukarički je jedan od retkih timova koji je neprestano u stanju da iznova impresionira domaću fudbalsku scenu. Brđani su takmičenje završili kao trećeplasirani tim na tabeli, sa istim brojem osvojenih bodova kao i TSC koji je zauzeo drugu poziciju, te tako prvi put od nastanka (leto 1926. godine) izborio učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Liga konferencije je zagarantovana, dok će Brđani kroz plej-of pokušati da se domognu plasmana u Ligu Evrope. Četa Dušana Kerkeza, kao i ostatak ekspedicije belo-crnih, trenutno boravi na Bledu gde se sprema za predstojeće izazove.

HotSport sa lica mesta, na najatraktivnijoj turističkoj destinaciji u Sloveniji, pomno prati naporne treninge i prijateljske utakmice Brđana.

Klub sa Banovog brda je postao brend u ‘proizvodnji mladih igrača’, kako na domaćoj tako i na svetskoj smotri. Situacija se nije promenila ni ovog leta, jer je broj talentovanih omladinaca na koje Kerkez računa sve veći.

FOTO: FK Čukarički

 

Brđani u svojim redovima imaju vunderkinda, u vidu momka rođenog 2004. godine u Požegi. Reč je o stamenom štoperu, Bojanu Kovačeviću. Defanzivac je u seniorski fudbal uplavio već od 17. godine, pa uprkos ulozi bonusa može da se pohvali pozamašnim iskustvom u najjačoj konkurenciji.

Konkurencija na poziciji štopera je izuzetno jaka, a Kovačević na startu razgovora za naš portal otkriva da njemu takvi uslovi dodatno pomažu u želji da postane bolji igrač. Od momenta kada je priključen prvom timu. Bojan je imao priliku da na štoperskoj poziciji sarađuje sa Stefanom Šapićem, Nikolom Vujadinovićem, Darkom Puškarićem, Urošem Drezgićem, Vojinom Serafimovićem, Urošem Drezgićem…

BK: Najviše vremena na terenu sam proveo sa Šapom u tandemu. Igrao sam sa svima, samo ne sa Rašom Pankovim i Markom Gajićem. Sada nas je pojačao Ćalasan, smatram da je sjajan igrač, odličan momak. Stigao je i Subotić, a naše poznanstvo datira još od ranog detinjstva. Igrali smo zajedno u reprezenataciji. Krasi nas zdrava konkurencija. Ja volim kada je konkurencija jaka, tada dobijem još veću želju za treningom, za intezivnim radom i dokazivanjem. To mi više odgovara od suprotne opcije, iako kao i svi fudbaleri najviše volim da sam na terenu što duže – poručio je mladi as, a potom biranim rečima govorio o Urošu Drezgiću:

BK: Drezga i ja smo igrali za omladince kod Velička Kaplanovića. Naravno, mnogo mi pomaže. On je stariji dve godine, ima i više iskustva u seniorskom fudbalu. Posebno mi je drago što sa njim možeš da razgovaraš o svemu. Kada god želim mogu da mu se obratim i za pojedine teže teme. Uvek dobijem dobar savet!

Već nakon vrhunskih izdanja u mlađim kategorijama Bojana su počeli da porede sa njegovim uzorom – Nemanjom Vidićem. Legendarni kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda oduvek je svojim igrama i ponašanjem davao Kovačeviću dodatni motiv i podstrek da bude još predaniji treningu.

BK: Nemanja Vidić! Tu smo, iz istog kraja. On je iz Užica, ja iz Požege, to je ta veza. Bio mi je uzor od malih nogu i nikada se to nije promenilo. Žustrina i agresivnost su mi u srcu, pronalazim se u njegovim osobinama i karakteristikama. Ipak, ne navijam za Mančester junajted. Pratim inostrani fudbal, ali nisam navijački opredeljen. Nažalost, nisam upoznao Vidića, ali voleo bih da se to dogodi. Uvek sam poštovao i Dekija Stankovića, koji je bezbroj puta bio heroj našeg nacionalnog tima.

Talenat i kvalitet nisu mogli da promaknu inostranim agentima i skautima. Naslovne strane domaćih medija krasili su odeljci posvećeni Kovačeviću, za kojeg je navodno žestoko zagrizao Strazbur. Spekulisalo se da je dugogodišnji član francuske Lige 1 spreman da uplati višemilionsko obeštećenje, ali mladi je ostao na Banovom brdu.

BK: Činjenica je da bih voleo da igram u Francuskoj. Odgovara mi taj stil fudbala sa puno trčanja, tamo se zaista cene fizičke predispozicije, iako želiš uspeh moraš biti na vrhunskom nivou spreme. Pojedini klubovi su pokazali interesovanje i to mi svakako imponuje, podiže samopuzdanje, ali ja sam fokusiran na Čukarički.

U trenucima razgovora na istom mestu zatekao se Marko Docić, a Kovačević je ‘morao’ da ogdovori na pitanje kakav je on zapravo kapiten?

BK: Odličan – poručio je Bojan kao iz topa, uz osmeh na licu. Docić nije ostao imun na kompliment, ali u šaljivom maniru je istakao da Kovačević u njegovom prisustvu nije ni smeo da kaže drugačiji odgovor. 

Kada se primaknu evropski izazovi žreb se nestrpljivo iščekuje. Brđani, barem iz Kovačevićevog ugla, uopšte ne razmišljaju o imenu potencijalnih rivala. 

BK: Nemam posebnu želju, ko se nađe na terenu igraćemo protiv njega. Čukarički uvek gleda sebe i to krasi ovaj tim. Igrao sam protiv Tventea na gostovanju. To je za mene poenta fudbala, uživanje u onome što voliš da radiš. Nadam se da ćemo popraviti utisak i radimo na tome da prikažemo kvalitet na evropskoj sceni.

FOTO: FK Čukarički

 

Defanzivac, visok 193 cm, sa posebnim zadovoljstvom priželjkuje duele sa najboljim protivničkim napadačima.

BK: Više mi odgovaraju snažni napadači, svakako. Ne mogu da se setim da mi je neko pravio posebnu vrstu problema, ali izdvojio bih Rikarda Gomeša kao vrlo neugodnog rivala. 

Upoznat je do srži Kovačević sa reprezentativnim sistemom. Njegovo ime je neizostavan deo spiska gotovo svih selektora u mlađim kategorijama.

BK: Bio sam kod Saše Ilića, Jovana Damjanovića, igrao sam za stariju generaciju na Evropskom prvenstvu. Mnogo značajan period u mojoj karijeri. Sada me očekuje mlada reprezentacija, ako Bog da. Veoma se radujem. Sa selektorom Đorđevićem, koji je odličan trener i sjajan čovek, prošao sam jedne pripreme u Turskoj. Mislim da će mu mnogo pomoći što je sarađivao sa mnoštvom reprezentativaca u Čukaričkom i kruševačkom Napretku – ističe Kovačević uz objašnjenje šta za njega predstavlja državna A selekcija:

BK: San mi je da zaigram za A reprezentaciju! Želim da branim grb i boje Srbije! To mi je cilj i naporno radim kako bi taj san pretvorio u javu – zaključio je mladi defanzivac u razgovoru za HotSport. 

4
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter