0
Evroliga

Mateusz Ponitka (L) and Head coach Dejan Radonjic during the Euroleague match between Crvena Zvezda and Panathinaikos at Hall Aleksandar Nikolic on October 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA MOŽE DA POJURI VELIKU ŽELJU: Panatinaikos otpustio čoveka koji je napravio haos na prošlom Evrobasketu!

Objavljeno: 05.07.23 u 19:11

Pitanje je da li će crveno-beli sada da ga dovedu

Nakon dolaska trenera Ergina Atamana, Panatinaikos je započeo korenite promene u svom igračkom kadru. Nakon odlazaka nekoliko igrača, uključujući Parisa Lija, Nejta Voltersa, Derika Vilijamsa i Arturasa Gudaitisa, redove grčkog kluba napušta i poljski internacionalac Mateuš Ponitka.

Ponitka je bio jedan od najboljih igrača na Evropskom prvenstvu 2022. godine, gde je sa svojom reprezentacijom došao do borbe za bronzanu medalju, ali je poražen od selekcije Nemačke.

To je privuklo pažnju rukovodstva Panatinaikosa, te je u septembru 2022. godine potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom.

Međutim, tokom sezone u Atini, Ponitka nije pružio očekivane igre i ostavio je utisak da je mogao i trebao bolje.

U ovosezonskom takmičenju Evrolige, na 27 utakmica, prosečno je beležio 8.4 poena, 5.4 skokova i 2.4 asistencije po meču.

Tokom svoje karijere, pored Panatinaikosa, Ponitka je igrao za Prokom, Ostende, Zjelonu Goru, Karšijaku, Kanarijus, Lokomotivu Kuban, Zenit i Ređo Emiliju.

S druge strane, Panatinaikos je imao razočaravajuću sezonu. U takmičenju Evrolige zauzeli su pretposlednje mesto, u kupu su eliminisani u četvrtfinalu od Peristerija, dok je Olimpijakos bio bolji u finalnoj seriji šampionata.

Klub je do sada pojačao svoje redove sa Lukom Vildozom i Matijasom Lesorom, a dalje promene u igračkom kadru očekuju se u narednim nedeljama dok se klub priprema za novu sezonu.

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter