0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@PSG_English

PSŽ IMA NOVOG TRENERA: Slavni Španac će pokušati da im donese Ligu šampiona!

Objavljeno: 05.07.23 u 19:55

Sve oči su uprte u njega

Pari Sen Žermen je danas u direktnom prenosu iz svog kampa predstavio svojeg novog trenera. Španski stručnjak Luis Enrike preuzima kormilo pariskih „svetaca“ s ciljem da ih odvede do vrha evropskog fudbala.

Enrike dolazi na mesto trenera PSŽ-a zamenjujući Kristofa Galtijea, koji je u prethodnoj sezoni osvojio titulu šampiona Francuske, ali je bio eliminisan iz Kupa i Lige šampiona u osmini finala. Enrike se vraća klupskom radu nakon četiri godine provedene kao selektor španske reprezentacije.

Sa 53 godine, Enrike ima bogato trenersko iskustvo. Pre PSŽ-a, vodio je renomirane klubove poput Barselone, Selte i Rome. Osvojio je triplu krunu sa Barselonom u sezoni 2014/2015, a njegova fantastična godina bila je zaokružena osvajanjem pet trofeja, uključujući UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Njegov glavni zadatak u Parizu će biti da donese Pari Sen Žermenu titulu prvaka Evrope, koju klub dugo sanja. Predstavljajući se pred medijima, Enrike je bio u društvu gazde kluba Nasera Al-Kelaifija. Međutim, pitanje svih pitanja bilo je status najboljeg igrača kluba, Kilijana Mbapea, čije ostajanje ili odlazak još uvek nije definitivno poznato.

Novi trener Luis Enrike već je započeo svoj rad u PSŽ-u i sa nestrpljenjem očekuje izazove koje će mu predstaviti francuski fudbal, kao i borbu za vrh evropske scene. Navijači su uzbuđeni zbog njegovog dolaska i nadaju se uspešnoj budućnosti pod njegovim vođstvom.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter