0
ATP

FOTO: Printscreen/Twitter

NOVAK U TREĆEM KOLU VIMBLDONA: Đoković nadigrao Tompsona u pohodu na novi trofej!

Objavljeno: 05.07.23 u 20:46

Izuzetan uspeh najboljeg u istoriji

Novak Đoković je uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona!

On je u svom drugom meču ove godine na londonskoj travi savladao australijskog tenisera Džordana Tompsona sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:5) u setovima.

Od samog početka je Novak krenuo da igra na izuzetno visokom nivou, ali je Džordan Tompson započeo sjajnu seriju servisa.

Đoković je uspeo da mu oduzme brejk tek u šestom gemu, što je na kraju i bilo dovoljno da rutinski napravi prednost u meču.

Drugi set je već bio malo drugačija priča. U uvodnih nekoliko gemova na servis Australijanca imao je najbolji teniser u istoriji brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio.

Upravo zahvaljujući tom moćnom servisu Tompson je uspeo da se održi u drugom setu, koji je odveo u taj-brejk.

Ipak, znamo kako Đoković igra takozvani produžetak na Vimbldonu te je prilično rutinski došao do osvajanja drugog seta i prednosti od 2:0.

U trećem setu smo gledali veliku borbu obojice tenisera, da bi otpor Australijanca Novak Đoković slomio tek u 12 gemu ovog perioda igre i i tako se plasira u treće kolo Vimbldona.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter