0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NIŠTA NOVO NA BANOVOM BRDU: Mihajlo Cvetković je zlatna kopačka Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.23 u 21:12

Neverovatan uspeh mladog asa Čukaričkog!

Omladinska škola Čukaričkog u prethodnim godinama iznedrila je mnoštvo igrača za prvi tim, neki od njih ostvarili su i milionske transfere u velike evropske klubove. Ipak, na Banovom brdu time nisu želeli da se zadovolje, pa su još više pažnje posvetili najmlađima.

U svim nacionalnim selekcijama igrači iz Čukaričkog su neizostavni članovi, ne samo u mladoj reprezentaciji, na čijem su poslednjem okupljanju bili Uroš Drezgić, Viktor Rogan, Mitar Ergelaš i Igor Miladinović.

Takođe, nedavno su na prvenstvu Evrope za kadete nastupali momci iz ekipe sa Banovog brda, Stefan Mitrović, Andrej Subotić, Nikša Delibašić i Mihajlo Cvetković. Upravo je ovaj poslednji momak dobio veliko priznanje, nezvanično je proglašen za zlatnu kopačku Evrope u kadetskoj konkurenciji.

U prethodnoj sezoni ovaj momak je postigao 38 golova iza see je ostavio Francuza Usnija (37), Nemca Brunera (36), Francuze Nina (36) i Garsiju (36), Danca Orsoa (36), sunarodnika Andriju Maksimovića (35), Danca Dorgua (34)…

Cvetković je nedavno produžio ugovor sa Čukaričkim do 2026. godine.

– Poslednje tri godine sam u Beogradu. Sada već za sebe mogu da kažem da sam „dete Čukaričkog“ i da osećam ovaj klub kao svoj. Ne bih ništa želeo da menjam, prezadovoljan sam ovde, neka sve ide svojim tokom.

Brojni domaći, ali i svetski mediji već su pisali o Cvetkoviću i njegovim neverovatnim brojkama, činjenici da je na 68 utakmica postigao čak 121 gol. I ujedno, poredili su ga sa brazilskim čudom od deteta, Endrikom, koji je nedavno potpisao ugovor sa slavnim Realom iz Madrida. Sada je Cvetkoviću stiglo još jedno veliko individualno priznanje.

– Sve je to lepo čuti, ali se trudim da ne obraćam mnogo pažnje na to. Jednostavno, teren i svaki naredni trening i meč su merilo svega. Nastaviću da treniram što jače i da se trudim da na svakom meču igram što bolje. Već sam pomenuo trenera Popovića, ali moram da naglasim da velike zasluge za sve ovo ima čitava ekipa, svi moji saigrači – skromno je kazao Cvetković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOME OF YOUTH FOOTBALL ™ (@letsscoutofficial)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter