0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

VOJNOVIĆ ZADOVOLJAN POSLE DEBIJA: ‘Samo da atmosferu prenesemo na teren i nema brige!’

Objavljeno: 04.07.23 u 15:48

Dan posle prve utakmice i pobede u Banskom fudbaleri Radničkog odradili su trening oporavka.

Radnički je igrao u izmenjenom sastavu u odnosu na kraj prethodne sezone, sa dosta novih igrača na terenu. Jedan od debitanata bio je i štoper Aleksadar Vojnović.

-Zadovoljan sam pobedom i debijem. Dobro smo se istrčali, ispoštovali sve što je šef rekao, odgovorili na zadatke u igri. Takođe je veoma važno da se niko nije povredio na utakmici.

Kakvi su dosadašnji utisci sa priprema?

-Utisci su pozitivni. Imamo zaista dobre uslove za rad, tereni su veoma dobri. Sve to je preduslov da se što bolje pripremimo za ono što sledi i nadam se da ćemo početak šampionata dočekati kako treba.

Prošle sezone odbrana nije delovala tako sigurno u većem delu prvenstva. Sve oči sada su uperene u tu zadnju liniju. Da li to može da bude motiv ili opterećenje?

-Svakako je više motiv da moramo da budemo bolji. Međutim, ne može se to tako gledati, problema je bilo u svim linijama tima, nikada nije određeni deo terena isključivo kriv za nešto. Dakle, niti je to odbrana, niti veza, niti napad, svi snose podjednaku odgovornost. Mi smo tim i zajedno smo u svemu, nema tu podela. Mi smo celina i kada ide i kada ne ide i tu se stavlja tačka.

Kakva je atmosfera u ekipi?

-Dobra je atmosfera, dobri su momci, zaista. Brzo sam se uklopio, dobro sam prihvaćen i za sada je sve kako treba. Samo još da ovu atmosferu prenesemo i na teren i nema brige.

U sobi ste sa još jednim novajlijom – Iveljom, kako funkcioniše ta veza odbrana – napad?

-Interesantna je činjenica da sam i u prethodnom klubu – Borcu iz Banja Luke često bio cimer sa napadačima, dobro sam se slagao sa njima. Evo i sada sam cimer sa napadačem. Dobro se slažemo, uglavom slobodno vreme koristimo za odmaranje. Između treninga gledamo da se pripremimo za ono što sledi, ali i da se čujemo sa porodicama.

Koliko se Radnički razlikuje od prethodnih klubova?

-Igrao sam uglavnom u klubovima iz Bosne i Hercegovine. Poslednje tri godine igrao sam za Borac, borili smo se uvek za titulu, jednom smo i osvojili. Dolazak u Srbiju vidim kao iskorak u karijeri. Radnički je klub sa bogatom istorijom i tradicijom, čast je biti deo takvog tima. Nadam se da ćemo imati uspešnu sezonu –  zaključuje Vojnović.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter