0
Evroliga

Dimitrios Itoudis Itudis i Daniel Hackett Evroliga, Euroleague basketball, kosarka, Crvena Zvezda - CSKA, Beograd, Srbija, Oktobar 22, 2020. 22.10.2020. foto: Djordje Kostic / STARSPORT

RUSI U EVROLIGI: Najjače evropsko klupsko takmičenje donelo bitnu odluku!

Objavljeno: 04.07.23 u 16:33

Ovo je interesovalo čitav Stari kontinent

Na sastanku akcionara Evrolige održanom u utorak, doneta je odluka o suspenziji ruskih klubova za narednu sezonu. Ova odluka potvrđuje ranije spekulacije i ima značajan uticaj na budućnost takmičenja.

Pored suspenzije ruskih klubova, akcionari su usvojili i druge važne odluke. Potvrđen je spisak klubova koji će učestvovati u narednoj sezoni, kao i novi format takmičenja i kalendar za Evroligu i Evrokup.

U Evroligi je uveden plej-in sistem, dok je u Evrokupu došlo do značajnih promena u sistemu takmičenja u odnosu na prethodne sezone.

Takođe, odobren je finansijski izveštaj za prethodnu sezonu i definisan je kriterijum ekonomske distribucije klubova. Ovi elementi imaju za cilj održavanje finansijske stabilnosti takmičenja i ravnomernu raspodelu sredstava među klubovima.

Na sastanku su akcionari takođe dobili izveštaj od sudije Danijela Jerezuela, koji je nedavno imenovan za višeg direktora za suđenje. Izveštaj se fokusira na osnovne principe i ciljeve za poboljšanje kvaliteta suđenja u Evroligi, što predstavlja važan korak ka unapređenju integriteta takmičenja.

Ove odluke i izveštaji akcionara Evrolige predstavljaju ključne faktore koji će oblikovati narednu sezonu takmičenja i unaprediti kvalitet i atraktivnost evropske košarke.

8
14

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter