0
Fudbal

Radovan Pankov (R) Crvena Zvezda v Ferencvaros TC during the UEFA Europa League group H match Season 2022/2023 match at stadium Rajko Mitic on October 06, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PANKOV NIJE NI MOGAO DA GLEDA FINALE PROTIV ZVEZDE: Ljubav koja ne poznaje granice i odbijanje izlaska iz tunela na Marakni!

Objavljeno: 04.07.23 u 11:40

Štoper otvoreno o emocijama prema Zvezdi.

Radovan Pankov, postao je ovog leta stub odbrane poljskog velikana, Legije iz Varašave. Defanzivac je minulu polusezonu proveo na pozajmici u Čukaričkom, gde je zajedno sa saigračima uspeo da dođe do trečeg mesta na tabeli, i finala Kupa Srbije, a za poljske medije je govorio kako je to izgledalo, ali i svoje planove u narednom periodu.

„Bio sa na pozajmici u Čukaričkom, ali je u ugovoru postojala odredba koja me je sprečavala da igram protiv Crvene zvezde. U Čukaričkom sam prethodno učinio sve da pomognem da osvojimo treće mesto u ligi i obezbedimo plej-of Lige Evrope. Sezona je bila uspešna, već sad je obezbeđena grupna faza Lige konferencije. Ali, moj klub je Crvena zvezda. Tokom jeseni sam odigrao jedan meč Kupa Srbije u crveno-belom dresu, tako da sam dao svoj doprinos trofeju. Finale se odigralo u trenutku kada sam dobijao informacije o zainteresovanosti klubova iz Japana, Saudijske Arabije, kao i iz Legije. Tog dana sam bio na stadionu i bio sam svestan da je to moja poslednja utakmica u kojoj ću biti deo kluba, iako neću igrati. I dan-danas se naježim kada pričam o tome. Nisam imao dovoljno snage da prođem kroz tunel i izađem na teren, pa sam utakmicu pratio sa fizioterapeutom u svlačionici“, rekao je Pankov.

Izabrao je sportski faktor pre onog finansijskog.

„Naravno, ali ponekad nije u pitanju samo novac. Imao sam dobre uslove i u Crvenoj zvezdi. Još sam mlad, želim da se dokažem, u Legiji ću provesti dve-tri godine i verujem preći u jednu od prvih pet liga. U formi sam, vodim računa o svom životu, svom telu, tako da mislim da mogu da igram do 35-36 godina starosti. Imam još dovoljno vremena da se preselim na Istok. Veoma važan deo je bila i porodica sa kojom je nemoguće zajedno otići u Saudijsku Arabiju“.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter