0
Tenis

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 22: Novak Djokovic attends a press conference at Novak Tennis Centre on February 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

NOVAK OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA SERBIA OPENOM: Srpski teniser govorio o bitnim stvarima za razvoj srpskog tenisa!

Objavljeno: 04.07.23 u 20:10

„Moj brat je u komunikaciji sa ATP i sa vlasnicima drugih licenci.“

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, uspešno je započeo nastup na Vimbldonu, gde brani titulu osvojenu prošle godine. Jedno od pitanja koje su novinari imali za Novaka, ticalo se Serbia opena, koji izvesno, ove godine gotovo sigurno neće biti igran u Beogradu.

Đoković je istakao da je njegov brat u komunikaciji sa ATP i da dobijanje licence nije ni malo jednostavno.

– Moj brat je u komunikaciji sa ATP i sa vlasnicima drugih licenci i pokušava u poslednjih 4-5 meseci da dođe do nekih rešenja za sledeću godinu. Međutim, za sada nema informacija. Govorio sam ranije da nije toliko jednostavno jer ATP ne izdaje nove licence, a s druge strane, većina licenci koje postoje su profitabilne i onda prosto vlasnici ne žele da ih prodaju ili izdaju. Ali, ima nekih koji nisu profitabilni, koji imaju ekonomskih i organizacionih, znam o kojim turnirima se radi, ali ne bih da spominjem imena i sa njima se razgovara – počeo je Novak.

Voleo bi najbolji srpski teniser da turnir bude tradicija u Srbiji i Republici Srpskoj, a potom je otkrio i ključ uspeha tenisa u Italiji.

– Voleli bismo, lično bih voleo da to bude neka tradicija u Srbiji, Republici Srpskoj, gde je bio velikih uspeh ove godine. Puno znači, ne samo za naše profesionalne tenisere, već i za ljubitelje ovog sporta i za mlade tenisere da imaju priliku da se takmiče. Ima sada dosta ovih profesionalnih turnira na fjučers nivou u Srbiji u odnosu na prošle godine. U Kuršumlijskoj banji… To je fenomenalna inicijativa ljudi da pokrenu to. To je ključ. Evo, zašto Italija sada ima velikog uspeha u muškom tenisu. Prvo, zato što ima ogroman broj turnira, na prvom i drugom stepenu profesionalnog tenisa, fjučersi i čelendžeri, dvorana, otvoreni, zatvoreni. Ima ih na svim mogućim podlogama u svim periodima u godini – istakao je Đoković i zaključio:

Onda imaš neki kontiunitet i onda za jednog mladog tenisera i njegovu porodicu je to mnogo olakšavajuća okolnost jer ne mora da opterećuje svoj budžet, da ide da putuje, manji su troškovi kada putuješ u okviru svoje zemlje. Možeš mnogo bolje da se snađeš i za smeštaj. To je dobro i za razvoj tenisa. Trudimo se da 250-ica, ta kategorija je najrealnija. Sve preko toga je preveliki zalogaj u ovom trenutku. Videćemo. Načuo sam da će ATP da unosi dosta promena od 2025, posle olimpijske godine, videćemo u tom kalendaru.

Da li će Novak Đoković osvojiti Vimbldon?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter