0
Fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI REMIZIRAO PROTIV RIJEKE: ’Brđani’ odigrali drugu pripremnu utakmicu!

Objavljeno: 04.07.23 u 20:25

Bez golova u Sloveniji.

Nakon uspešne sezone 2022/23 gde su završili kao treći u MozzartBet Superligi Srbije i došli do finala Kupa Srbije, gde su protiv Crvene zvezde veći deo utakmice, fudbaleri Čukaričkog su otpočeli pripreme za narednu takmičarsku godinu. Tim Dušana Kerkeza se trenutno nalazi u Sloveniji, gde su već odigrali jednu kontrolnu utakmicu protiv makedonske ekipe Đorđe Petrov i trijumfovali 4:0.

Danas su ’brđani’ odigrali drugu pripremnu utakmicu, a ovog puta je protivnik bio malo ozbiljniji, ekipa Rijeke  sa kojom su remizirali 0:0. Osim nešto slabijeg starta, Čuka je  bila daleko bolji rival, imali su pet izglednih prilika, ali je izostala realizacija, samim tim i pobeda.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo Čukaričkom, da nije bilo golmana Labrovića, sigurno bi bar tri lopte završile u golu Riječana. Izabranici Dušana Kerkeza su  prvu priliku imali u 25. minutu, Spasojević je bio u kontri, ali je u dobroj situaciji odlučio da uputi centaršut prema Tomoviću. Ipak, uspeli su Riječani da se odbrane. Posle kornera Ivanovića, Nikčević je šutirao glavom i pogodio prečku.

Zatim je Ivanović bio u prilici, snažno je šutirao sa distance, ali je golman Labrović ponovo dobro reagovao. U 30. minutu Stevanović se izborio za jednu loptu na desnoj strani, a zatim je uposlio Nikčevića, šutirao je iz prve mladi vezista, međutim kao pobednik je izašao golman hrvatske ekipe. Fantastičnu kontru izveli su ‘Brđani‘ u 35. minutu i to posle kornera za Rijeku. Za loptu se na sredini terena izborio Nikčević, a zatim su u akciji su učestvovali Spasojević, Kovač i Tomović koji je iz trka šutirao pored gola.

Nastavak utakmice ponovo je bolje otvorio Čukarički. Posle dobrog dodavanja Nikčevića, Badamosi je izašao sam pred golmana Rijeke, ali se nije najbolje snašao u odsutnom trenutku, u veoma izglednoj poziciji. Obe ekipe su igrale borbeno, a čini se da su ‘Brđani’ u tom delu za nijansu bili bolji. Poslednju priliku na meču imao je Vidosavljević iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola.

Narednu utakmicu tim sa Banovog brda igra 4. jula protiv mađarskog MKT-a.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter