0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ: ‘Uslovi nisu bili dobri! Frustrirajuće je što je publika morala toliko da čeka!’ (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.23 u 20:50

Ni kiša nije omela Srbina da upiše trijumf!

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Srbin je na startu trećeg grend slema u sezoni elminisao argentinskog predstavnika, Pedra Kaćina. Nole je rutinski slavio sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6).

Po završetku susreta oglasio se Đoković, koji se najpre dotakao prekida prouzrokovanog zbog kiše.

– Bilo je stvarno frustrirajuće da je publika toliko čekala da izađemo ponovo. Uslovi nisu bili dobri. Bilo je klizavo sa zatvorenim krovom, a čim se krov otvorio bila je druga priča. Bilo je odlično i izašli smo brzo na teren. Ovo je sveti hram tenisa. Nesto posebno se desi ovde. Uvek kada izađem ovde, izađem sa reketom, a ne peškirom, ali smo se zabavili malo. Nadam se da vam se svidelo.

Nole je potom upitan kakav je osećaj igrati na terenu na kojem ne zna za poraz 10 godina.

– Ovo je kao drugi dom. Jeste. Prilično je lep drugi dom. nema ničeg lepšeg od vimbldonske tradicije. Toliko godina se vraćam na turnir koji sam sanjao da osvojim. San iz detinjstva se ostvario 2011. godine. Svake godine se ponavljaju te uspomene. Povežem se sa tim malim dečakom u Srbiji koji je sanjao da osvoji VImbldon. Zaista sam blagosloven i prelep je osećaj biti opet ovde.

Novak je imao poseban način pripreme, jer nije igrao na ostalim turnirima na travi.

– Da ,zaiasta mislim da i Pedro za svoju partiju zaslužuje veliki aplauz. Naročito u trećem setu, bio je odličan na servisu. Pogađao je uglove servis polja vrlo precizno. Nije bilo lako oduzeti mu servis. U taj-brejku sam ja bolje počeo i tako sam i završio meč. Ovo je bio prvi put da igram sa njim. Vrlo je snažan. Dobro igra na šljaci, a pokazao je da dobro igra i na travi. Meni je prvi meč uvek nezgodan jer je trava drugačija od šljake. Potrebno je prilagođavanje njoj. Pomoglo mi je to što sam i prethodnih godina uspevao u tome. Idemo korak po korak i nadam se da će i sledeći mečevi biti sa sve boljim rivalima – zaključio je legendarni as. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter