0
ATP

FOTO: Wimbledon @Wimbledon/ Twitter

ARGENTINAC JE PROŠLOST, NOVAKA NAMUČILA JEDINO KIŠA: Đoković ubedljiv na startu Vimbldona, poznat naredni protivnik! (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.23 u 18:30

Rutinska pobeda srpskog asa!

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Srbin je na startu trećeg grend slema u sezoni elminisao argentinskog predstavnika, Pedra Kaćina. Nole je rutinski slavio sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6).

Kada se izuzme pauza prouzrokovana lošom organzicijom, usled pljuskova u Londonu, Novak je do trijumfa došao za dva sata i 13 minuta igre na centralnom terenu. Pružio je Argentinac solidan otpor, ali to nije bilo dovoljno kako bi se zaustavio trenutno ‘drugi reket sveta’.

Kaćin je brzo u prvom setu uspeo da oduzme servis Novaku, iz na prvi pogled krajnje bezazlene situacije i Đokovićevog vođstva. Nije dugo trajala euforija među argentiskim navijačima, jer je Novak iz poena u poen podizao nivo igre. Ubrzo je Srbin uzvratio brejkom, a potom u finišu načinio još jedan, što je bilo sasvim dovoljno za vođstvo od 1:0.

Tada je na scenu stupila kiša i meč je posle nekoliko Novakovih molbi prekinut. Spora i neodlučna reakcija organizatora rezultirala je natapanjem travnate podloge. Krov je brzo prekrio centralni teren u britanskoj prestonici, ali trava i dalje nije bila adekvatna za nastavak duela.

Po povratku na teren Novak je zablistao i jasno igrom poručio da ne želu dugo da se zadržava na igralištu. U dva navrata je oduzimao servis protivniku, mučio ga je sa velikim brojem direktnih poena i poveo sa velikih 2:0.

Nije se predavao uporni Argentinac, u ovom momentu 68. igrač na ATP listi. Odveo je Kaćin treći set u taj-brejk, ali Novak je potencijalno neugodnu situaciju brzo rešio u svoju korist.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Australijanca, Džordana Tompsona, koji je tokom dana sa 3:2 bio bolji od MO.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter