0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Zeljko Obradovic Kevin Punter ABA liga, Finale prva utakmica, Partizan - Crvena Zvezda, Srbija, Beograd 13.6.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„ŽELJKO JE ODIGRAO VAŽNU ULOGU U MOJOJ ODLUCI“: Panter otkrio od koga je sve dobio ponudu i šta je presudilo da ostane!

Objavljeno: 02.07.23 u 14:35

„Novac nije bio problem ni u jednoj mojoj odluci do sada!“

Nakon uspešne sezone i titule u AdmiralBet ABA ligi, još jedna sjajna vest za navijače Partizana bila je ostanak kapitena Kevina Pantera. On je bio jedan od najtraženijih košarkaša u Evropi, ali je odlučio da ostane u Beogradu, o čemu je govorio za grčki BN Sports.

Uvek posebne reči, Panter ima o saradnji sa Željkom Obradovićem, najtrofejnijim evropskim trenerom. Kapiten crno-belih, istakao je da je Željko skroman uprkos svim dostignućima i da je odigrao važnu ulogu u njegovom ostanku u Partizanu.

– Neverovatno je sarađivati sa njim. Igrao sam za njega dve godine, sada ćemo sarađivati zajedno još dve. Traži puno od tebe, traži da budeš najbolji. Kada me pitaju kakav je Željko, prvo im kažem fantastična osoba. Izuzetno je skroman, potpuno skroman uprkos svojim dostignućima, svojim titulama. I uvek se trudi da te učini boljim. Radi na tome da i on postane bolji, želi stalno da napreduje – počeo je Panter i dodao:

– Imamo izuzetan odnos. Naravno da je prisustvo Željka odigralo važnu ulogu u mojoj odluci da ostanem. Već smo nešto izgradili. On me je unapredio, igrao sam pod njegovim vođstvom u Evroligi. Ja sam kapiten i to je svakako deo moje odluke. Izuzetno važno.

Za Pantera se interesovalo mnoštvo klubova, osim Barselone koja je nudila čak 6 miliona evra za dve godine, a potom i Panatinaikosa, koji je imao nešto nižu ponudu.

– Imali smo razgovore sa Barselonom, Panatinaikosom, a bilo je interesovanja i iz Turske. Da, bilo je ponuda. Tako izgleda međusezona – počeo je Panter i nastavio:

Kevin Punter lift the ABA League Championship Trophy and celebrates with team mates, Tristan Vukcevic, Zach LeDay, Aleksa Avramovic, Balsa Koprivica, Dante Exum, James Nunnally, Mathias Lessort, Uros Trifunovic, Danilo Andjusic and Head coach Zeljko Obradovic after winning the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 5 between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on June 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Mnogi faktori su me naveli da ostanem u Partizanu. Mnoge različite stvari su igrale ulogu. Na primer, trener i njegova igra, činjenica da sam ovde već dve godine i činjenica da sam kapiten ovde. Znaš, dešavalo se mnogo toga, ali odlučio sam da ostanem. Teško je da neko to razume. Svaki dan su se širile glasine da idem negde drugde, Barcelona, Panatinaikos, Real Madrid, Fenerbahče. To je bilo iznenađenje za mene. Svi su pričali o tome, ovo… ludilo. Ali ja nisam želeo to, iskreno. Nije mi to bilo potrebno. Ponekad scenario u prelaznom roku može da te izludi.

Imao je Kevin Panter brojne, novčano veće ponude, ali to za nije igralo presudnu ulogu. Panter nije želeo novi početak sa Panatinaikosom, već je odlučio da ostane u Partizanu i nastavi da radi sa Željkom Obradovićem.

– Novac nije bio problem ni u jednoj mojoj odluci do sada. Samo sam im rekao da ostajem van toga. Tako je u vreme prelaznog roka. Postoje ponude, razmišljanja. Pokušavaš pronaći najbolje rešenje za sebe. Jednostavno sam rekao Panathinaikosu da bih želeo da budem daleko od tog novog početka. I odlučio sam da ostanem.

13
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter