1
Ostali sportovi

FOTO: VSS

VATERPOLISTI SE OSRAMOTILI PROTIV RUMUNIJE: „Nismo naučili lekciju od prošlog leta!“

Objavljeno: 02.07.23 u 13:41

Apsolutno niko ovo nije očekivao.

Užasnom igrom, vaterpolo reprezentacija Srbija je doživela jedan od najtežih poraza u poslednje vreme. Rumunija je pobedila našu selekciju sa 17:14 (7:4, 3:3, 3:4, 4:3), ponizila igrom, odnosom prema utakmici Srbiju koja je bila favorit. Ništa nije valjalo u našoj igri. Osim sedam golova Radulovića, nekoliko asistencija Drašovića sve drugo je bilo katastrofalno.

Rumuni su Italiji dali dva gola, Srbiji 17, od čega u prvoj četvrtini sedam. Tu bi mogli da stanemo. Ni jednog trenutka Srbija nije bila blizu preokreta. Od 1:4 pa do kraja, nekoliko puta se dolazilo na minus dva , ali sa odbranom koja ne postoji, golmanima koji su bili daleko od svog prosečnog dana, napadom bez agresije sa dodavanjima bez ideje nije se moglo više.

Rumuni su imali i pet golova viška. Pokušavao je Stevanović da prodrma ekipu ali njega igrači nisu čuli. Nisu igrali Ubović i Jakšić, u timu su bili Dimitrijević i Gavrilović. Možda bi bilo drugačije ali i ovaj sastav je morao da pobedi Rumuniju koja nikad na ovakvom takmičenju nije slavila protiv jedne po imenu velike ekipe.

Srbiji u nedelju u 22 predstoji duel sa Nemačkom za sedmo mesto. Posle toga put u Kašivazaki gde će ekipa morati da se prodrma, pre svega mentalno. Poslednja četvrtina sa Amerikom i čitav duel sa Rumunijom teraju na veliku, veliku brigu.

– Čestitke Rumniji, borili su se od početka do kraja i zaslužili su pobedu. Za moje igrače mogu da kažem da nisu naučili lekciju od prošlog leta da moramo protiv svakog tima da damo sto posto ako hoćemo pozitivan rezultat i pobedu. Na žalost oni nisu poštovali ni Rumuniju ni sebe i nešto ćemo morati da menjamo u budućnosti. Izgubili smo i drugi meč koji nismo smeli. Jedino je dobro što ovaj meč nije važan za ovu sezonu ali je najvažnije da naučimo da ne ponavljamo greške u narednim mečevima – rekao je Stevanović.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter