0
Košarka

Zadar, 17.04..2023.. - Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 26 kola AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i KK Partizan Mozzart Bet. Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar

POZNATI DETALJI UGOVORA EKSUMA U DALASU: Evo koliko će zaraditi!

Objavljeno: 02.07.23 u 08:51

Australijanac će se okušati u najjačoj ligi na svetu.

Nakon uspešne sezone za košarkaše Partizana gde su osvojili AdmiralBet ABA ligu nakon deset godina čekanja savladavši Crvenu zvezdu u finalnoj seriji 3:2. U Evroligi su takođe ostavili dobar utisak, bili su na korak od plasmana na fajnal-for, ali im je Real Madrid na kraju srušio snove. Na kraju takmičarske godine, ’crno-beli’ su ostali bez dva važna igrača koja su nosila tim tokom čitave takmičarske godine.

Tim Željka Obradovića je prvo napustio Matijas Lesor, koji je postao miljenik navijača, a pojačao je redove Panatinaikosa, gde će biti saigrač sa doskorašnjim suparnikom, Lukom Vidlozom. Kevin Panter je bio na korak od Barselone, ali je na kraju produžio ugovor. Međutim, Partizan će napustiti i Dante Eksum koji će pojačati Dalas i biti saigrač sa Lukom Dončićem.

Eksum će potpisati jednogodišnji ugovor bez prava na produžetak saradnje, a za to vreme će zaraditi oko 2,7 miliona dolara.

 

6
16

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter