2
Domaći fudbal

Stadion 'Rajko Mitić' (FOTO: Starsport)

ZVEZDINA MARAKANA U SAMOM VRHU: Stadion Rajko Mitić među najboljim fudbalskim arenama na svetu!

Objavljeno: 01.07.23 u 23:11

Veliko priznanje za Zvezdu, ali i srpski fudbal

Poznati fudbalski portal Copa 90 objavio je svoju listu najboljih fudbalskih stadiona širom sveta, a među njima se našao i stadion Crvene zvezde, poznat kao Marakana, koji se smestio visoko na 12. mestu.

Ova lista je sastavljena na osnovu kriterijuma koji uključuju istoriju stadiona, arhitekturu, ambijent, lokaciju i iskustva koja pružaju.

Na prvom mestu nalazi se legendarni stadion „Bombonjera“ u Buenos Ajresu, dom Boke Juniors, poznat po neverovatnoj atmosferi koju stvaraju strastveni navijači ovog kluba. Na drugom mestu je San Siro, stadion koji dele milanski rivali Inter i Milan, dok se na trećem mestu nalazi Vestfalen, dom Borusije Dortmund. Marakana iz Rio de Žaneira zauzima četvrto mesto, dok se na petom mestu nalazi Kamp Nou, stadion Barselone, a na šestom Santjago Bernabeu, dom Reala iz Madrida.

Na listi su takođe visoko pozicionirani stadioni poput Enfilda u Liverpulu, Seltik Parka u Glazgovu i Asteka u Meksiku.

Ipak, lista Copa 90 nije lišena kritika, s obzirom na neka izostavljanja. Stadion Vembli, jedan od najpoznatijih stadiona na svetu, nije se našao na listi, kao ni stadioni iz istočne Evrope poput Lužnjikija ili stadiona Partizana koji je domaćin jednog od najznačajnijih fudbalskih derbija na svetu. Takođe, izostavljeni su stadioni iz Hrvatske, poput Poljuda u Splitu, poznatog po fenomenalnoj atmosferi, i Maksimira, koji ima veliki istorijski značaj.

Iako ima nekih kritika, uključujući izostavljanje nekih ikoničnih stadiona, uvrštenje Marakane na ovu listu svedoči o njenom značaju i reputaciji među fudbalskim zaljubljenicima širom sveta. Marakana ostaje jedan od najprepoznatljivijih fudbalskih stadiona u Srbiji i svetu.

19
2

2 Komentara

  1. Baš čudo jedno da niste metuli Partizaijev lavorčić kao i bratske im arene iz”lijepe njihove” na listu ovih kultnih stadiona..

    3
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter