6
Domaći fudbal

Svetozar Mijailovic Zvezdan Terzic FK Crvena Zvezda, okupljanje pripreme Beograd, Srbija 12.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TERZIĆU SU META EVROPSKI KLUBOVI, SMATRA DA JE ZVEZDA PRERASLA SRBIJU: Poštovanje za Partizan, ali mi se trkamo sa Dinamom i Olimpijakosom! (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.23 u 11:06

Poštuje rivala ali smatra da više nije pretnja.

Zvezdan Terzić se u opširnom intervjuu osvrnuo na stvari koje je uradio u Crvenoj zvezdi, koliko su crveno-beli ispred konkurencije, ali i o dugovanjima kluba.

“Zvezda dominira šest godina. Koga god da smo doveli za trenera, bili bismo šampioni. Odmakli smo svima, niko ne može da prati Zvezdu. Napravili smo organizaciju i sistem, ostvarujemo velike prihode. Zvezda je osposobila sebe da pravi novac, za njega mi možemo da dovedemo velike igrače. Već sam rekao da prvi put kada Zvezda ne bude šampion ja odoh iz Zvezde. Vrh sam piramide, šef parade, komandant i imam neograničena ovlašćenja. To bi značilo da sam pogrešio. Sad će biti sedma titula, onda osma, nema kraja. Hoću da budemo konkurentni u Evropi, hoću iskorak i da zvezdaši budu ponosni”. 

Ne može baš do krova Evrope, ali do završnica takmičenja, itekako može,

“Zvezda da bude ponovo prvak Evrope? To je utopija. Kad smo izgubili 1:6 rekao sam da država Srbija proda naftnu industriju za manju cenu nego što Pari Sen Žermen plati Embapea i Mesija. Sa ovim budžetom ne možemo da budemo prvaci Evrope, ali cilj je da budemo što bolji. Pričaju da nema jake Crvene zvezde bez jakog Partizana – to su floskule! Sežu iz komunizma. Poštujem istoriju i tradiciju Partizana, treba stajati mirno kada se o njemu govori. Ali, danas Partizan nije konkurencija Zvezdi. Globalizacija je uradila svoje, danas su Zvezdi konkurenti Ferencvaroš, Olimpijakos, Legija Varšava, Kopenhagen, Dinamo Zagreb, Bazel… Ti klubovi nam se nalaze na putu da uđemo u Ligu šampiona svake godine. Oni su nam konkurencija na više strana, žele iste igrače kao mi. Želim i njih da prevaziđemo, a već smo na dobrom putu. Cilj je da iz godine u godinu budemo bolje rangirani, imamo bolje igrače. Liga šampiona je svemirski brod, ali zato bi Zvezda mogla do polufinala Lige Evrope i da se o njoj ponovo priča”. 

Nije na početku mandata mogao da ispuni neke ciljeve.

“Tek kada sam došao želja mi je bila da dovedem radeta Krunića. On danas igra u Milanu, tad je bio u Donjem Sremu. Nismo mogli da nađemo 300.000 evra. Druga želja mi je bio Adam Marušić, igrao je u Voždovcu i otišao za 250.000 evra u Kortrajk. Danas je verovatno najbolji bek Serije A i igra u Laciju. Video sam ih, ali mi smo bili bez kiseonika i šanse. Hteo sam i Ivanića da dovedem iz Vojvodine”. 

16
9

6 Komentara

  1. Ni ja baš ne volim Vučića ali Terzić je ostavio dubok trag i pečat i za srpski fudbal a i za samu zvezdu sramota pljuvati po njemu a znam da bi neki voleli da zoveš da bude ono što je Partizan ili ostali srpski klubovi ma da skidam kapu tsc i Čukaričkog barem se bore a mali klubovi a šta onda tek reći za gigante poput PSG Barselone Reala city Manchester united i mnoge druge ale ko njih pita to što vi pitate obrću ogromnu lovu, zadužuju se prave opasan biznis mogu da odrade ogroman transfer i ne vidim čemu tolika frka umesto da budemo zadovoljni mi pljujemo voleo bih ja da vidim jak Partizan u Evropi kao što je u košarci taj isti klub Partizan i niko se ne pita ko im pomaže i otkud im novac za Obradovića i sve te dobre igračke za naše uslove a do pre dve godine bio je kao fudbalski klub Partizan prema tome tišina

    3
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter