0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

NOVI ODLAZAK IZ DENVERA: Posle Brauna još jedan igrač napustio Jokića!

Objavljeno: 01.07.23 u 22:50

Osipa se šampionski tim

Majami Hit je ostvario značajan transfer, dovođenjem centra Tomasa Brajanta iz Denver Nagetsa. Nakon što je osvojio šampionski prsten sa Denverom, Brajant je odlučio da se pridruži ekipi Majamija u dvogodišnjoj saradnji vrednoj 5.400.000 dolara.

Brajant je stigao u Denver pred kraj prelaznog roka iz Los Anđeles Lejkersa s namerom da bude rezervni centar Nikoli Jokiću, ali nije uspeo da se uklopi u tim. U ligaškom delu sezone odigrao je 18 utakmica, prosečno provodeći 11,4 minuta na terenu, dok je u doigravanju dobio priliku za manje od jednog minuta. S obzirom na istek ugovora, bilo je očekivano da će Brajant napustiti Denver. U potrazi za novim izazovom, pridružio se Majamiju, ekipi koja je ove sezone bila finalista NBA lige.

Ovo će biti četvrti klub u Brajantovoj karijeri, nakon Los Anđeles Lejkersa (2017/18 i prošla sezona) i Vašingtona, gde je proveo četiri godine. Takođe, igrao je i za filijalu Lejkersa u Razvojnoj ligi. Brajant je bio 42. pik na draftu 2017. godine, izabran od strane Jute, ali je ubrzo trejdovan u Lejkerse zajedno s Džošom Hartom za Tonija Bredlija. Tokom karijere, prosečno je beležio 10 poena i 5,7 skokova po utakmici, a najbolju sezonu imao je 2020/21 u dresu Vašingtona, postižući prosečno 14,3 poena po utakmici.

Dolazak Tomasa Brajanta u redove Majami Hita donosi dodatnu dubinu timu i očekuje se da će pružiti svoj doprinos u narednim sezonama. Hitovi navijači s nestrpljenjem iščekuju njegov debi u novom timu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter