0
Fudbal

FOTO: cescf4bregas/Instagram

LEGENDA REKLA DOSTA: Čuveni Sesk Fabregas završio igračku karijeru! (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.23 u 21:55

Pamtićemo ga po mnogo toga

Jedan od najboljih veznih fudbalera u istoriji španskog fudbala Sesk Fabregas odlučio je da u 36. godini života okonča svoju igračku karijeru.

Momak koga će istinski ljubitelji fudbala pamtiti po osam sezona provedenih u Arsenalu tokom kojih je odigrao preko 300 utakmica u dresu Tobdžija postigao je takođe 57 golova uz 95 asistencija, a pored toga bio je finalista Lige šampiona 2006. godine.

U dresu Čelsija je osvojio dve Premijer lige, dok je igrajući za Barselonu osvojio najviše trofeja, La Ligu, Kup Kralja, Superkup Španije, UEFA Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Od ostalih timova nastupao je još za Monako i Komo u kome se penzionisao, a bitno je napomenuti i nastup za reprezentaciju Španije.

Upravo Fabregas je bio deo zlatne generacije Crvene furije koja je šest godina harala planetom Zemljom. U periodu od 2008. do 2012. godine osvojio Mundijal i dva Evropska prvenstva, dok je ukupno u dresu Španije odigrao 110 utakmica i dao je 15 golova.

Jedna od situacija po kojoj ćemo upamtiti legendarnog Seska jeste kad je pod naletom adrenalina u dresu Arsenala šutirao penal protiv Barselone sa slomljenom nogom i postigao je gol, ali je morao da izađe iz igre nakon toga.

Svakako igrač koji je ostavio dubok trag u svetskom fudbalu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter