0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@juventusfc

KOSTIĆ MENJA BROJ: Juventus najavio veliku promenu za srpskog fudbalera!

Objavljeno: 01.07.23 u 21:33

Pre njega su ga nosile brojne legende

Srpski fudbaler Filip Kostić donosi promene u svom izgledu na terenu, jer je odlučio da promeni broj na dresu u Juventusu. U narednoj sezoni, umesto dosadašnjeg broja 17, Kostić će nositi prestižni broj 11.

Ova promena dolazi kao rezultat odlaska Huana Kvadrada iz Torina, što je ostavilo broj 11 slobodnim, a Kostić ga je brzo zauzeo. Ovo nije prvi put da Filip nosi broj 11, jer je isti broj nosio tokom većeg dela svoje karijere, uključujući i dres reprezentacije Srbije.

Preuzimanjem broja 11 u Juventusu, Kostić preuzima i određenu odgovornost, budući da je isti broj nosio i legendarni Čeh Pavel Nedved. Ova čast i nasleđivanje broja koji je nosio jedan od najvećih igrača u istoriji kluba svakako predstavlja priznanje za Kostićevu dosadašnju igru i zalaganje na terenu.

Filip Kostić je postao član Juventusa prošlog leta, kada je došao iz Ajntrahta za iznos od 13.000.000 evra. U protekloj sezoni, bio je jedan od najstandardnijih igrača pod vođstvom trenera Masimilijana Alegrija. Na 54 odigrane utakmice u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao 11 asistencija.

Pre svog dolaska u Juventus, Kostić je igrao za klubove kao što su Radnički iz Kragujevca, Groningen, Štutgart, Hamburger i Ajntraht. Takođe je predstavljao selekciju Srbije na 55 utakmica, na kojima je postigao tri pogotka.

Navijači Juventusa s nestrpljenjem očekuju nastavak Kostićevog učešća u klubu i nadaju se da će njegov novi broj na dresu biti simbol još većeg uspeha i doprinosa Stare dame.

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter