1
Domaći fudbal

FOTO: B4 Slovenija

ČUKARIČKI POKAZAO KLASU NA STARTU PRIPREMA U SLOVENIJI: Poker Brđana na Bledu, Makedonci nemoćni protiv ekipe Dušana Kerkeza! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.23 u 19:58

Ubedljiv trijumf srpskog kluba!

Čukarički je slavio u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Sloveniji, protiv osvajača Kupa Severne Makedonije, ekipe Makedonija Đorče Petrov – 4:0. Šef stručnog štaba Dušan Kerkez odigrao je dva poluvremena sa različitih 11 igrača, a šansu su dobili i debitanti, dvojica golmana Filipović i Samurović, Ćalasan, Subotić, povratnici sa pozajmica Nikćević i Vidosavljević, kao i omladinci Matija Stojanović i Mirosavić.

FOTO: B4 Slovenija

 

Dobro su Brđani odtvorili utakmice, ali Miladinović nije bio precizan u 16. Potom i u 19. minutu, a priliku je pre toga imao i Nikčević. Držali su ritam Brđani kao da je završnica priprema, ipak inicijativu nisu krunisali golom u 29. minutu, kad je centrirao Vidosavljević sa desne strane, a Ćalasan na suprotnoj strani šutirao preko gola.

Kad se činilo da će se na odmor bez golova, Čukarički je stigao do prednosti. Vidosavljević je bio uporan na desnoj strani, video je slobodnog Ivanovića na drugoj strani, kome nije bilo teško da sa nekoliko metara savlada golmana protivničke ekipe – 1:0.

Samo dva minuta kasnije Vidosavljević je krenuo sam sa centra, nanizao je nekoliko protivničkih igrača, a zatim je usledio precizan šut sa ivice šesnaesterca, golman Stevkovski bio je nemoćan – 2:0.

U nastavku utakmice Čukarički je promenio ceo tim, ali je Kerkez brzo morao da izvrši još jednu izmenu. Umesto Jankovića koji se posle samo dva minuta na terenu povredio, ponovo je na teren morao Ivanović.

FOTO: B4 Slovenija

 

Dobro su otvorili drugi deo igre Brđani, ipak Ndiaje i Stojanović nisu bili precizni, sa druge strane mladi golman Samurović u situaciji jedan na jedan odlično je odbranio šut Stojkoskog. Mogao je Čukarički i do trećeg gola. Posle dobre lopte Ivanovića, Tomović je sam izbio pred golmana makedonske ekipe, koji je uspeo da odbrani njegov šut.

Na 3:0 povisio je Mateja Stojanović šest minuta pre kraja meča, ali je veći deo posla završio Stefan Kovač, koji je promešao kompletnu odbranu gostiju, uspeo je da šutira, a na odbijenu loptu je naleteo Stojanović i smestio je u mrežu.

FOTO: B4 Slovenija

 

Tri minuta kasnije posle centaršuta iz udžbenika Rogana u 87. minutu Endijae je postavio konačan rezultat – 4:0. Sledeću utakmicu Čukarički igra 4. jula u Kranjskoj Gori protiv Rijeke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK ČUKARIČKI (@fkcukaricki)

Čukarički – Makedonija Đorče Petrov 4:0 (2:0)

Stadion: NK Bled. Gledalaca: 30. Sudija: Anže Jerič (Slovenija). Strelci: 1:0 – Ivanović u 39, 2:0 – Vidosavljević u 41, 3:0 – M. Stojanović u 84, 4:0 – Endijae u 87. minutu.

ČUKARIČKI: Filipović, Stevanović, Kovačević, Ćalasan, Mirosavić, Sisoko, Miladinović, Nikčević, Ivanović, Vidosavljević, Spasojević. Drugo poluvreme: Samurović, Rogan, Drezgić, Serafimović, Tošić, Subotić, Kovač, Stojanović, Tomović, Janković, Ndiaje.

MAKEDONIJA ĐORČE PETROV: Stevkovski, Popzlatanov, Jago, Miševski, Ilievski, Stojkov, Temelkov, Stojkoski, Fazli, Karačanakov, Aleksovski. Igrali su još: Jakimovski, Pecov, M. Slavkov, Lembovski, Bajrami, Pop-Antoski, Sekovski, Altin, D. Slavkov, Skenderi, Basit, Antevski.

 

12
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter