0
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

POZNATO KADA NOVAK IGRA PRVI MEČ NA VIMBLDONU: Srbin i Argentinac ove godine otvaraju Centralni teren!

Objavljeno: 30.06.23 u 15:25

Naravno, Đoković je veliki favorit.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će otvoriti Centralni teren na Vimbldonu prvom meču, a rival će mu biti Pedro Kačin, argentinski teniser koji će po drugi put u karijeri nastupiti na ovom prestižnom turniru. Njihov susret je zakazan za ponedeljak, 3. jul, sa početkom od 14 sati.

Kačin je u karijeri odigrao samo pet mečeva na travi, dok se istakao kao igrač koji najbolje igra na šljaci. Sa druge strane, Đoković je jedan od najuspešnijih tenisera na svim podlogama i ima bogato iskustvo na Vimbldonu, gde brani titulu u muškom singlu..

Što se tiče žreba, ukoliko Novak Đoković uspe da stigne do finala, potencijalni protivnik bi mu mogao biti Karlos Alkaraz, mladi španski teniser koji je izrastao u jednu od najvećih nada svetskog tenisa. Đoković je, međutim, izbegao suočavanje sa nosiocima kao što su Medvedev, Cicipas i Rune, što je svakako dobra vest.

U Novakovom delu žreba su Kasper Rud sa kojim može da se sastane u polufinalu, kao i Janik Siner, sa kojim može da odmeri snage u četvrtfinalu, a tu je i Andrej Rubljov.

Da li će Novak Đoković osvojiti Vimbldon?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter