1
Tenis

FOTO: Twitter/@Wimbledon

ODRŽAN ŽREB ZA VIMBLDON: Srpski teniseri saznali protivnike, Novak protiv Argentinca na startu!

Objavljeno: 30.06.23 u 13:43

Srpski teniseri spremni za izazove na prestižnom turniru.

Danas je održan žreb za Vimbldon, jedan od najprestižnijih teniskih turnira, gde su srpski teniseri saznali imena svojih prvih protivnika. Najveća pažnja je svakako usmerena ka Novaku Đokoviću, koji će u prvom kolu odmeriti snage sa Argentincem Pedrom Kačinom, trenutno 67. igračem na ATP listi.

Ukoliko Novak Đoković uspe da stigne do finala, potencijalni protivnik bi mu mogao biti Karlos Alkaraz, mladi španski teniser koji je izrastao u jednu od najvećih nada svetskog tenisa. Đoković je, međutim, izbegao suočavanje sa nosiocima kao što su Medvedev, Cicipas i Rune, što je svakako dobra vest.

U Novakovom delu žreba su Kasper Rud sa kojim može da se sastane u polufinalu, kao i Janik Siner, sa kojim može da odmeri snage u četvrtfinalu, a tu je i Andrej Rubljov.

Pored Novaka Đokovića, Srbija ima još šest predstavnika u muškom singlu. Miomir Kecmanović će se suočiti sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, Laslo Đere će igrati protiv Amerikanca Maksima Kresija, Filip Krajinović će se suprotstaviti 11. nosiocu Feliku Ože Alijasimu, Dušan Lajović će se sastati sa Britancem Janom Čoinskim, dok će Hamad Međedović igrati protiv Australijanca Kristofera O Konela.

U ženskoj konkurenciji, jedina predstavnica Srbije, Natalija Stevanović, ima izazovan meč protiv Karoline Pliškove, 18. favorita i bivše prvakinje sveta.

Vimbldon zvanično počinje u ponedeljak, 3. jula, a titulu u muškom singlu brani Novak Đoković, dok je u ženskoj konkurenciji trenutno najbolja Elena Ribakina.

Da li će Novak Đoković osvojiti Vimbldon?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter