0
Fudbal

FOTO: Starsport

NIŠLIJE SUTRA PUTUJU U BANSKO: Kreće drugi deo priprema! (FOTO)

Objavljeno: 30.06.23 u 20:25

Trajković može da računa na skoro sve igrače.

Fudbaleri Radničkog su pre dve nedelje promovisali novog trenera, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Nikolu Trajkovića i ujedno otpočeli pripreme za novu sezonu, koja svakako mora biti bolja od prethodne, koju će svaki ’Meraklija’ rado zaboraviti. Nakon prvog dela priprema, ekspedicija iz Niša se seli na Banko gde će odraditi drugi deo priprema.

Na spisku putnika za Bansko nalazi se sledećih 26 igrača: Dragan RosićDimitrije StevanovićUroš KitanovićBazil JamkamVasilije BakićAleksandar VojnovićMaka GakuAndreja StojanovićMilorad StajićAleksandar PejovićSaša MarjanovićPetar MićinLazar PavlovićNemanja BelakovićStefan CvetkovićPavle IveljaMiljan ŠkrbićSava PetrovVanja IlićOgnjen AjdarSaša JovanovićFilip Frej, i najnovija pojačanja, a to su Stefan LazovićDžejmi Rašić Đuro Zec.

Trener Radničkog, Nikola Trajković je govorio je o prvi utiscima nakon dolaska u klub.

U uvodnom delu prirema najviše pažnje posvećujemo fizičkim apektima i uz to u hodu pokušavamo da korigujemo i neke taktičke i tehničke detalje koje primetimo u radu. U suštini dobio sam odgovore koje sam želeo. Najvažnije mi je da su igrači motivisani, discplinovani, sa mnogo više elana su ušli u ove prpreme u odnosu na ono što sam čuo da je bila praksa. Sa te strane vidi se apsolutni pomak.- započeo je.

FOTO: FK Radnički Niš

Dodao je da imaju kraći vremenski period da spreme ekipu.

-Imaćemo kraći vremenski period da spremimo ekipu. Pet nedelja rada je minimalni period u kome ekipa može doći do optimalne fizičke snage. Zato smo i isplanirali ovakve pripreme sa tri kontrolne utakmice u Bugarskoj. Rezultat na njima neće biti prioritet naravno. Rotiraćemo sastav na njima, kako bi došli do najboljih 11 i dobre forme. Želeo sam da generalnu probu, ipak, odigramo tek po povratku u Niš. Klimatski uslovi će biti drugačiji. Želimo da imamo pravu sliku pred početak takmičenja. – nastavio je on.

Rekao je da je okupio vredne i kvalitetne osobe koje žele da napreduju.

Imam potpuno poverenje u štručni štab koji predvodim. Okupio sam vredne i kvalitetne osobe koje žele da napreduju. Rekao sam već, Vladimira Đorđevića poznajem preko 15 godina i bili smo saigrači. Sa nama je i Milan Stegnjaić, koji je bio trener u školi Crvene zvezde i predvodio njihov omladinski sastav. On dolazi sa najvišim ocenama pri obuci za pro licencu. Želimo da profesionalizam i odnos prema poslu krene od nas trenera, da takav stav prenosimo i na igrače. Vidimo njihovu reakciju, maksimalno su angažovani i posvećeni na treninzima. Radimo na bržoj igri, ali to neće doći odmah, u prvim nedeljama priprema. Ohrabruje nas što je vidljivo da se ideja koju imamo polako sprovodi na terenu. – naveo je Trajković.

Pričao je o stilu igre koji će negovati.

Juče smo prvi put na treningu radili visoki pritisak na protivnicima, kasnije i razgovarali o tom aspektu igre sa igračima. Reakcija je bila dobra, oni su postavljali pitanja koja mi govore da su koncentrisani na to i razumeju zahteve u igri. Na današnjoj trening utakmici smo upravo iz takve igre postigli gol i jako je pozitivno što prihvataju sve što postavimo kao zadatak pred njih. Insistiraću na energiji, profesionalizmu, želimo da taj potencijal koji je ekipa imala i u prethodnoj sezoni kapitalizujemo. Problem je bila disciplina. Za mene je to ključ, moramo doći u fazu da utakmica za nas bude spektakl, a ne stres.

Osrvnuo se na prelazni rok i kakvi mu igrači trebju.

Tražimo poziciju na desnoj strani terena, nekoga ko bi mogao da odgovori i kao bek i kao krilni bek, u zavisnosti od sistema centralnih igrača u odbrani. Ekipi uvek dobro dođe i još po neki izbor kvalitetnog bonus igrača, kako bi smo rasteretili postojeće bonus igrače. Nije jednostavno odmah naći kvalitetnog igrača koji je potreban ekipi, ozbiljno pristupamo skautiranju njihovih sposobnosti i kvaliteta, kako igračkih, tako i kao ličnosti. Ima nekoliko zanimljivih pešenja, nadam se da ćemo ih pronaći i pridodati timu. – kazao je.

Na kraju je nagovestio kakav će Radnički biti tim naredne sezone.

Treba biti realan, ne možemo svih 90 minuta igrati atraktivno i u visokom presingu, ali moramo uvek imati ideju u igri, periode meča u kojima protivnicima pokazujemo da nemaju šta da traže protiv nas. Ako želimo da vratimo navijače na stadion. Moramo imati pošten odnos prema pradu i klubu u svakom trenutku. Naša publika poznaje fudbal, klub i grad imaju izuzetnu tadiciju. Želimo da im damo veru u bolji Radnički. Ako svi daju maskimum, igrali samo jedan ili 90 minuta, rezultat neće isostati. – istakao je Nikola Trajković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter