0
ATP

FOTO: STARSPORT

VILANDER: ‘Novak je veliki favorit! Još kod nekoga nisam video to što on ima!’

Objavljeno: 29.06.23 u 15:22

Šveđanin favorizuje Đokovića!

Od 3. do 16. jula na programu je treći grend slem u sezoni – Vimbldon. Uoči najprestižnijeg turnira belog sporta oglasio se nekadašnji svetski broj 1, Mats Vilander.

Šveđanin je poručio da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje trofeja.

-Razlog zbog kog mislim da je veliki favorit je to što još nisam video nekoga ko je tako stabilan sa osnovne linije kao Đoković i tako dobro servira kao on na Vimbldonu. Iz godine u godinu, servis mu je bolji. Na Rolan Garosu protiv Alkarasa smo videli koliku ulogu ima njegov servis, koliko je bitno da se ‘uhvate’ tri poena na prvi servis u svom gemu, naročito kad je rezultat neizvestan. Ne vidim to ni kod Alkarasa, ni kod Holgera Runea ili Aleksa de Minora… Dakle, kod bilo koga od mlađih igrača – rekao je Vilander i dodao:

-Ali, pritisak je naravno na njemu, jer ako osvoji titulu, dostići će rekord od 24 grend slem titule koji drži Margaret Kort. Takođe, bio bi samo na titulu od kalendarskog grend slema. Naravno, mislim da je naučio mnogo o tome kako treba da se bori sa pritiskom, na primer od momenta kada je izgubio finale US opena od Danila Medvedeva 2021. godine. Verujem da će Đoković da uđe malo opuštenije na turnir. Naravno, Alkaras je u igri, osvojio je ATP turnir u Kvinsu i pokazao da je veoma opasan. Ako konačno reši sve probleme koje ima u igri na šljaci, može da ugrozi Đokovića. Da li je vreme za to ove godine? Ne mislim da je tako – istakao je Šveđanin.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter