1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

REVOLUCIONARNA PROMENA U EVROLIGI: Novi sistem takmičenja, uveden ‘play in’! (FOTO)

Objavljeno: 29.06.23 u 14:15

Elitno takmičenje Starog kontinenta uvelo novitet!

Nakon sastanka deoničara prestižnog takmičenja, objavljen je i zvaničan spisak učesnika Evrolige! Novajlija u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu nema, pa će Srbija ponovo imati dva predstavnika – Partizan i Crvenu zvezdu.

Kompletan spisak učesnika možete videti OVDE.

Uveden je dodatak u već poznatom sistemu takmičenja. Reč je o ‘play in’ fazi. U predstojećoj sezoni će čak 10 timova imati šansu da se bori za trofej po završetku regularnog dela sezone.

Klubove od sedmog do 10. mesta očekuje doigravanje. Počev od sezone 2023/24 uvodi se najpre ‘play in A2’, gde će se sastati sedmoplasirani i osmoplasirani tim. Pobednik tog meča direktno zauzima sedmu poziciju i igra protiv 2. tima na tabeli u Top8 fazi.

Gubitnik tog duela čeka boljeg iz susreta ekipa sa 9. i 10. pozicije (play in B). Bolji iz tog susreta zauzima osmo mesto i takmiči se protiv lidera na tabeli u četvrtfinalnoj seriji.

11
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter