3
AdmiralBet ABA Liga

Ostoja Mijailovic (L) celebrate with Dante Exum after winning the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 5 between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on June 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MIJAILOVIĆ NAJAVIO PARTIZANOV NAPAD NA F4: „Panter odbio veću ponudu Barselone, želimo i Egzuma!“

Objavljeno: 29.06.23 u 22:27

„Naš cilj će sledeće sezone biti Fajnal-for Evrolige.“

Nakon što je danas u toku dana KK Partizan objavio da će kapiten Kevin Panter nositi crno-beli dres naredne dve godine, oglasio se Ostoja Mijailović. Predsednik regionalnog takmičenja, u razgovoru za Sport klub se zahvaliuo Panteru što je prihvatio nižu ponudu nego onu koju je Barselona nudila i da su crno-beli na svemu radili danima.

– Danima smo vredno radili na tome. Bili smo svesni da će na Pantera, kao MVP ABA lige i jednog od najboljih igrača u Evropi na toj poziciji, biti velikih napada. Želim da mu se zahvalim što je prihvatio Partizanovu nešto nižu ponudu od one koju je imao od Barselone. Dali smo sve od sebe. Danima smo pregovarali i radili na tome da zadržimo kapitena kao ključnu kariku u našoj ekipi. Za nas je velika stvar da sačuvamo kostur tima koji je napravio čudo posle deset godina posta u ABA ligi i osam godina neigranja u Evroligi. Bilo nam je važno da zadržimo, pre svega, takvog čoveka, a ne samo igrača koiji je zove Kevin Panter. Za nas je od velike važnosti i što smo uspeli da sačuvamo lidera ekipe koga je želela cela Evropa. U isto vreme i Partizan je pokazao ambicije za narednu sezonu i da želi da se takmiči za najviše ciljeve – počeo je Mijailović.

Mijailović je potom govorio i o narednim koracima crno-belih, uz reči da je Dante Egzum jedan od igrača koga klub i dalje želi da zadrži.

– Ne želim da pričam o igračima koji nisu pod ugovorom. Mi ćemo raditi na tome da zadržimo sve igrače koji nam se dopadaju, a Egzum je jedan od igrača koji je pokazao karakter i da zaslužuje da nosi crno-beli dres. Nije Dante jedini igrač koga želimo da zadržimo u klubu. Javnost treba da bude svesna da je našim košarkašima skočila cena čak i po dva, tri puta. Zato sam i pre dve godine pričao da je igračima koji imaju problem u datom momentu i nalaze se u blagom padu, da je dobra investicija da potpišu ugovor sa Partizanom za nešto manji novac jer pred našom publikom, koja je najbolja na svetu, i sa najboljim trenerom u Evropi, igračima skače cena. Bio sam potpuno u pravu. Ponavljam, daćemo sve od sebe da zadržimo što više igrača koji su pokazali karakter i da vole ovaj klub.

Dante Exum ABA Liga Finale 5. utakmica, Partizan v Crvena Zvezda, Beograd, Srbija, Jun 22. 2023.
PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Potom je predsednik Partizana rekao nešto što će oduševiti igrače – naredne sezone cilj će biti F4 Evrolige.

– Najotvorenije ću da vam kažem – naš cilj će sledeće sezone biti Fajnal-for Evrolige. Napravićemo takvu ekipu. Ono što je vrlo važno je da nam navijači pruže maksimalnu podršku sa posetama na utakmicama, a to automatski znači više novca u kasi kroz kupovinu sezonskih i dnevnih ulaznica. Moramo svi zajedno da damo više ako želimo više. Svi pratimo i šta rade ekipe po Evropi. Panatinaikos je pokazao veliku ambiciju, Monako dovodi velika pojačanja, Real i Barselona su uvek glavni favoriti… Očekuje nas velika borba, mnogo je ambicioznih timova, a promenom formata takmičenja omogućeno je da se deset timova bori za plasman na završni turnir. Takmičenje će biti interesantnije. Nama puna dvorana mnogo prihoda donosi, svi plaćaju ulaznice, koje nisu tako jeftine, i novi ovaj format takmičenja Partizanu i te kako odgovara. Pokazali smo i ove sezone koje su naše ambicije i da smo jedan od važnijih klubova u Evroligi kada su u pitanju ambicije.

Crno-beli su znali da će igrati Evroligu jer su osvojili ABA ligu, a Mijailović ističe da je velika stvar što će jedan od učesnika biti i Crvena zvezda, koja je dobila vajld kartu.

– Znali smo da ćemo igrati Evroligu jer se to takmičenje i ranije oglašavala po pitanju pobednika ABA lige, dakle, osvojili smo titulu i kao prvoplasirani ćemo je igrati i tako dodatno zaraditi najmanje 500.000 evra koliko smo prošle godine morali da platimo specijalnu pozivnicu. Sada nemamo taj izdatak i to nam znači za budže. Pola miliona evra više u kasi nije mala stvar. Velika je stvar i što će Crvena zvezda sa vajl kardom igrati sledeće sezone. To je velika stvar za Srbiju, našu košarku i za Jadransku ligu, da kao jedna od najjačih na svetu, ima dva predstavnika u elitnom takmičenju. Zaista sam srećan zbog Partizana, pre svega, i što naša država ima dva predstavnika u Evroligi.

Kevin Punter ABA Liga Finale 5. utakmica, Partizan v Crvena Zvezda, Beograd, Srbija, Jun 22. 2023.
PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Govorio je Mijailović i o temi koja takođe interesuje navijače Partizana, novoj prodaji sezonskih karata, a iotkrio je da će u prodaju biti pušteno 15.000 ulaznica.

– Sada ćemo u prodaju da pustimo 15.000 sezonskih karata, radimo sa jednom kompanijom na tome da pustimo aplikaciju koja će pomoći da svi oni koji ne mogu da dođu na utakmice ulaznicu prodaju. Deo novca bi oni zaradili, a deo bi prihodovao klub. Gledamo na sve načine da klubu povećamo prihode. Imamo još nekoliko stvari koje smo pripremili. Očekujem da ćemo imati između pet i sedam hiljada dnevnih ulaznica u prodaji, zavisno od toga koliko ljudi ne bude moglo da iskoristi sezonsku propusnicu. Savetujem, kao i prošle godine, sve navijače koji su u mogućnosti da kupe ulaznicu na vreme pošto neće biti karata tokom sezone. Sezonska je bolja investicija, a sa našim partnerima ćemo se potruditi da karte mogu da se kupe na rate, kako bi bilo pristupačnije – rekao je Mijailović.

29
1

3 Komentara

  1. Ekzum i Naneli su kljucni cilj da ih se potpise! Njih dvojica sa Panterom su okosnica tima. Lesora mozemo „naci“, nije problem. Mi svakako trebamo jednog visokog i efikasnog centra, visokog preko 210cm. I jednog beka poentera jos kao i krilo. Madar mora da ostane, tek ce da zablista potpuno iduce sezone! Ocekujem mnogo da napreduju nasi momci Koprivica, Vukcevic i Trifke.Liliard je dobar za jednu sezonu. Pominju se jos dvojica majstora (iz Monaka, Makabja i ev. Fenera…) Prepustmo Zeljku da on odabere, on to zna najbolje!

    0
    0
    Odgovori
  2. Jednostavno, ovaj covek je car, sve sto je pricao po dolasku u KKP na spektakularan nacin je obestinio. Vratio je klub iz mrtvih na financiskom planu sto retko ko drugi je to mogao da uradi, pa onda polako stabilizovao igracki kadar a slag na tortu je dovodjenje najtrofejnijeg trenera Evrope. Postao je prvi covek Sportskog Drustva Partizan i jedina osoba koja moze da ga preporodi i vrati na stare staze. FKP i VKP su nam jos uvek crne rupe u familiji ali ce se uskoro uz Mijailovicevu pomoc i sposobnost veoma brzo moci vratiti na mesto koje zasluzuju.

    1
    0
    Odgovori
  3. Tooooooooooooo!
    **********************

    Dante Exum!
    **********************
    Zadrzati i malog Izrailjca,plus ubicu Nanelija. Naci 210-215cm centra i kopije dvojice pobegulja, mogu i bolji od njih,mslm na Lesora i LeDeja. Pokusati point guarda iz Australije, naseg Vasiljevica Dekija, a jedan krilni centar izuzetnih trojkaskih sposobnosti i to je to. Nece kostati vise od 4-5M evra. TO je podnossljivo.
    Samo Partizan!!!

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter