0
Ostali sportovi

FOTO: 11Tri

SPEKTAKL NA SREBRNOM JEZERU: Takmičenje proteklo u znaku srpskih triatlonaca! (FOTO)

Objavljeno: 28.06.23 u 13:50

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao srpski triatlonac Vladimir Danko!

Tradicionalna trka čeličnih atleta u prelepoj oazi Braničavskog okruga, 11Tri Olimpijski triatlon četvrtu godinu za redom u popularnom raju za turiste, na Srebrnom jezeru sijao je punim sjajem sa preko 200 učesnika. Osvajanje formata od 1.5km plivanja, 40km bicikla i 10km trčanja u organizaciji Sportskog udruženja 11TRI i pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište – Sportski savez Velikog Gradišta proteklo je u znaku srpskih triatlonaca koji su ovo veoma popularno i tradicionalno takmičenje završili na pobedničkom postolju.

FOTO: 11Tri

Kroz mirnu vodu “Srpskog mora”, vozeći bicikl nasipom po putu ka Zatonju i trčeći na asfaltiranim stazama bez visinskih razlika asovi ovog spartanskog sporta prikazali su svu njegovu lepotu i žar i zašto je satkan od tri bazna i večna olimpijska sporta najavivši centralnu triatlon manifestaciju godine koja će biti održana u septembru na popularnom “Beogradskom moru”, Adi Ciganliji.

Pored olimpijskog, takmičari su se u okviru Kupa Srbije – 11Tri Olimpijskog triatlona na Srebrnom jezeru predstavili i u sprint triatlonu kao i kroz kompanijske štafete čija popularnost širom planete konstantno ide uzlaznom putanjom.

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao srpski triatlonac Vladimir Danko rezultatom 2:07:38 minuta (po segmentima je zabeležio sledeće rezultate – plivanje (24:08), bicikl (1:01:38) i trčanje (40:26). Ubrzo nakon Vladimira, kroz cilj je prošao, osvojio srebro i naslov vicešampiona takođe srpski triatlonac Bojan Đurić ostvarivši rezultat 2:16:15 minuta (po segmentima je zabeležio sledeće rezultate – plivanje (26:53), bicikl (1:02:54) i trčanje (44:35). Bronzana medalja pripala je predstavniku Rusije Maksimu Kosjakovu koji jezabeležio rezultat 2:16:37 (po segmentima je zabeležio sledeće rezultate – plivanje (27:58), bicikl (1:05:42) i trčanje (40:56).

U olimpijskom sportu koji je i ovog leta pelnio pozitivnom energijom, zdravim, otpornim i motivisanim takmičarima briljirale su i dame. Pobedničko postolje pripalo je srpkinjama, zlato je osvojila 19 – godišnja Natalija Šešlija 2:27:59 – plivanje (23:01), bicikl (1:15:24) i trčanje (48:20). Druga je kroz cilj prošla 20-godišnja Miona Bošković sa ostvarenim vremenom 2:30:42 – plivanje (24:16), bicikl (1:14:40) i trčanje (50:39), dok je bronza otišla u ruke Aneti dew Kandiji 2:44:06 (plivanje – 31:21, trčanje 1:15:56, bicikl.

11Tri se trudi da pokrene kompanije u što većem broju da kod svojih zaposlenih promovišu sport i zdrave stilove života kroz učešće u štafetnim trkama.

U kategoriji štafeta prvo mesto zauzeo je tim Dzitri, druga pozicija pripala je ekipi Omladinci, treće mesto osvojila je postava Olimpije. U konkurencii kompanijskih štafeta zlato je pripalo ekipi “Prodyna”, srebro “Like a Bosch Black”, bronza “NIS1”.

“Adrenalinski sport, nešto što na samo njemu svojstven načim pokreče čoveka u celosti, kroz koji ispitujemo svoje limite, pomeramo granice za koje smo smatrali da su nedokučive i ove godine imao je sjajne takmičare, sjajnu manifestaciju i trku na Srebrnom Jezeru kojom se ponosimo. Čestitamo svim učesnicima na svemu što su prikazali i ostvarili, ponosimo se njima i očekujemo ih u Beogradu u septembru kada je na programu trka godine. Sportsko udruženje 11Tri nastavlja svoju misiju razvoja i oplemenjavanja ovog sporta na našim prostorima. Nakon uvek fantastičnog Srebrnog jezera, na programu je “Beogradsko more”– zaključio je Darko Savić predsednik sportskog udruženja 11Tri.

Olimpijski Triatlon – Kup Srbije na Srebrnom Jezeru spustio je zavese za ovu takmičarsku godinu, dok je poslednja i ujedno najveća i najspektakularija zakazana je za septembar 2023. trkom godine 11Tri Belgrade, šampionatom Srbije u poludistanci koja se sastoji od 1.9km plivanja, 90km vožnje biciklom i 21.1km trčanja.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter