0
Košarka

FOTO: FIBA

SRBIJA OZBILJNO POTCENJENA: FIBA stavila Orlove na nisku poziciju kada je reč o favoritima na Mundobasketu!

Objavljeno: 27.06.23 u 13:11

Možete da pogađate ko je prvi

Danas je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila prognozu za predstojeće Svetsko prvenstvo, na kojoj je reprezentacija Srbije rangirana kao osmi favorit za osvajanje šampionske titule.

FIBA je istakla da ova prognoza nije zvanični sistem rangiranja, već predstavlja procenu koja je napravljena uoči Mundobasketa. Turnir će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a Srbija će se takmičiti u grupi B sa ekipama Južnog Sudana, Portorika i Kine.

Reprezentacija Srbije trenutno zauzima šesto mesto na rang listi FIBA. Poslednji put su srpski košarkaši bili svetski šampioni 2002. godine kao selekcija Jugoslavije.

Prvi favorit za osvajanje titule je selekcija SAD, dok se na drugom i trećem mestu nalaze Španija i Francuska. Australija, Slovenija, Kanada i Nemačka takođe se nalaze ispred Srbije na listi favorita.

0
22

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter