0
Košarka

FOTO: FIBA

SRBIJA BEZ PORAZA DO OSMINE FINALA: Za četvrtfinale protiv Južne Koreje!

Objavljeno: 27.06.23 u 22:13

Odlična igra naših momaka.

Muška U19 reprezentacija Srbije bez poraza je završila takmičenje po grupama na Svetskom prvenstvu u Debrecinu, pošto je u poslednjem kolu pobedila Japan76:65 (22:20, 20:13, 14:26, 20:6)

Kao prvoplasirana u C grupi, naša reprezentacija će u osmini finala igrati protiv selekcije Južne Koreje, koja je bez pobede završila takmičenje u D grupi. Taj meč na programu je sutra od 19,30 časova.

Pobednik tog duela, u četvrtfinalu ide na boljeg iz meča FrancuskaMadagaskar.

Posle nešto izjednačenijeg prvog perioda, naš tim je u drugi ušao serijom 8:2 i odlepio se na 30:22. Uporni Japan nije odustajao, ali svaki nalet tima iz Zemlje izlazećeg sunca, Orlići su uspeli da odbiju. Na veliki odmor su otišli sa zalihom od devet poena – 42:33.

Japan se sa velikog odmora vratio raspoloženiji, uspeo da potpuno okrene rezultat. Međutim, učenici trenera Vladimira Đokića su se na vreme trgli, da bi fenomelanom serijom 12:0 otvorili poslednji period i otišli na 68:59 i tada slomili otpor upornog rivala.

Najefikasniji u našem timu bili su Ilija Milijašević i Lazar Đoković, obojica su ubacila po 17 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter