0
Evroliga

FOTO: Twitter/ Real Madrid Basket

NOVI FORMAT EVROLIGE: Evo kako do TOP 8!

Objavljeno: 27.06.23 u 18:25

Zanimljiva sezona nas očekuje.

Prošlo izdanje Evrolige je donelo mnogo uzbuđenja, svaka utakmica je bila puna inteziteta i iznenađenja. Što se tiče srpskih klubova i Partizan i Crvena zvezda su pokazali da mogu da igraju sa najvećima. ’Crveno-beli’ su odigrali sjajno, ali onda su posustali i zamalo je im je izmakla Top 8 faza.

Sa druge strane, tim Željka Obradovića je prvi deo igrao loše, da bi u drugom delu dodali gas i izborili plasman među osam najboljih. Tamo su se susreli u čuvenom meču protiv Real Madrida i bili nadomak fajnal-fora, ali su nažalost ispustili su 2:0 u seriji i na kraju ispali.

Naredne kalendarske godine očekuju nas promene u ovom takmičenju. Kako navodi nemački novinar Rober Hojsel, drugačiji će biti plej-of. Nakon regularnog dela, još uvek će osam najboljih biti u četvrtfinalu, ali će razlika biti u tome što će se 2023/24 igrati u plej-in, a tu bi učestvovali 7,8,9 i 10, po ugledu na NBA ligu.

Pošto su prošle sezone nijanse odlučivale ko će u Top 8, tako da će semoplasirani i osmoplasirani težim putem ići narednu rundu. Moraće još jednom, u susretu sa devetoplasiranom i desetoplasiranom ekipom, da pokažu da zaslužuju četvrtfinale.

15
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter