0
Košarka

FOTO: twitter/@BrooklynNets

MOGAO JE DA NASTUPA ZA HRVATSKU, IZABRAO AMERIKU: Košarkaš Bruklina potvrdio učešće na Mundobasketu!

Objavljeno: 27.06.23 u 10:10

Amerikanci „ukrali“ perspektivnog igrača „Vatrenima“

Iako je postojala nada da zaigra za Hrvatsku, košarkaš Bruklina, Kameron Džonson, opredelio se da brani boje Amerike na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Momak, koji je rođen u Pensilvaniji, vuče korene iz nama susedne zemlje, s obzirom da je njegova majka Hrvatica. Njihov portal „Indeks“ napisao je nekoliko članaka na ovu temu pre par godina, istakavši da je Džonsona ubeđivao njegov tadašnji saigrač iz Finiksa, Dario Šarić, da zaigra za njihovu selekciju.

 

 

Džonsonova majka je zaista hrvatskih korena, ali rođena je u Americi, neko od njenih roditelja bio je imigrant. Dario Šarić i on često su zajedno trenirali i družili se van terena. Kad bi se u klubu šalili na račun broja internacionalnih igrača u ekipi, Džonsonje isticao kako ima hrvatske korene, pa su tu računali i njega – pisalo je u članku.

Tadašnji selektor „kockastih“, Veljko Mršić, potvrdio je ovom portalu da ozbiljno razmišlja o dovođenju novih stranaca ukoliko se za tako nešto ukaže prilika. Ipak, kako stvari stoje, Kameron je izabrao da nastupa za državu u kojoj je rođen.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

On je prošle sezone beležio prosečno 15,5 poena i 4 skoka po utakmici uz odlične procente šuta za tri. Sezonu je počeo u Finiksu da bi potom bio trejdovan u Bruklin.

Svetsko prvenstvo se igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Na programu je od 25. jula do 10. septembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter