0
Košarka

FOTO: twitter/@Lakers

DOMAĆIN OSTAO BEZ GLAVNE ZVEZDE: Hačimura odjavio Japance!

Objavljeno: 27.06.23 u 10:29

Veliki udarac za domaćina Svetskog prvenstva

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Rui Hačimura, neće nastupati na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava u: Japanu, Indoneziji i Filipinima. Krilni košarkaš je saopštio odluku selektoru Japana da ne računa na njega, pošto želi da se što bolje spremi za narednu sezonu NBA lige.

Rui je postao slobodan igrač i s razlogom želi da poradi dodatno na svom telu i svojoj igri, ne bi li se izborio za što bolji ugovor.

Bila je to teška odluka, ali posle prošle sezone i dugog plej-ofa, rešio sam da kao prioritet postavim buduću NBA karijeru i da se spremim za prvi put kafa sam slobodni agent. Usredsrediću se na trening i spremiću svoje telo za narednu sezonu – istakao je Hačimura.

 

 

Ovo definitivno stavlja Japance u podređeni položaj, s obzirom da su u grupi sa: Nemačkom, Finskom i Australijom. Hačimura je bio njihova udarna igla a na Olimpijskim igrama u Tokiju prosečno je beležio 22 poena, 7 skokova i 2 asistencije uz 38% šuta za tri.

Draftovan je od strane Vašingtona 2019. a prošle sezone je trejdovan u Lejkerse, sa kojima je stigao do finala Zapadne konferencije, gde su poraženi od strane Denvera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter