1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Filip Roganović

CRNOGORCI ODUSTAJU OD ABA LIGE: Ovo može da stvori prostor nekom drugom klubu!

Objavljeno: 27.06.23 u 23:13

Samo što je završena sezona.

Nova sezona u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, nedavno je privedena kraju, a ovogodišnji šampion je Partizan. Pred kraj borbe za tron regiona, kružile su mnoge priče da se liga bliži kraju i da nema svetlu budućnost, a nakon jedne informacije iz Crne Gore, to bi zaista moglo da se dogodi, ili makar možemo očekivati neke promene.

Naime, prema saznanjima crnogorskog portala Lob Sporta, KK Mornar iz Bara, naredne sezone neće nastupati u regionalnom takmičenju. Jedna od tri crnogorske ekipe u ABA ligi, ima finansijske probleme o kojima je nedavno govorio i jedan od glavnih ljudi u klubu Đorđije Pavićević.

– Ukoliko ne dođe do rešenja ustupićemo mjesto nekom drugom klubu, ali trudićemo se da ne dođemo u tu situaciju. Ako ne nađemo potrebna sredstva za narednu sezonu, ja sam voljan, čak, i da ustupim svoje mjesto nekim drugim ljudima, koji imaju volje i finansijske mogućnosti da održe klub u ABA ligi. To mi je cilj, jer svi dobro znamo šta i koliko ABA liga znači Mornaru, Baru, Crnoj Gori, ali i u regionu. Krajnji rok da zaokružimo finansijsku konstrukciju je 1. jul, jer bismo onda u tih 15-20 dana mogli da sklopimo kostur ekipe, i pripremimo se za sljedeću sezonu – rekao je on tada.

Barani su ove godine uspeli da izbore opstanak, a kako trenutno stoje stvari, što se može protumačiti i iz izjave Pavićevića, nije nemoguće da neki drugi klub zauzme Mornarovo mesto. Da li će to možda biti ekipa MZT-a koja je ispala iz lige, možda Helios Domžale koji je igrao baraž, ili neki crnogorski klub, ostaje da vidimo.

Srpski klubovi nisu imali sjajnu sezonu u ABA 2 ligi, pa je nerealno očekivati da neko od njih zauzme potencijalno prazno mesto.

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter