0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA PREDSTAVILA OLANJINKU: Nigerijac želi mnogo pobeda, mašta o pesmi navijača! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.23 u 14:52

Doskorašnji kapiten Slavije iz Praga priključio se crveno-belima!

Veliki posao napravila je Crvena zvezda kada je u januaru 2023. dogovorila transfer Pitera Olanjinke i to bez obeštećenja. Danas, krilni napadač iz Nigerije koji je parafirao saradnju na tri godine uz mogućnost produžetka na još jednu, predstavljen je srpskoj javnosti.

Prisutnim predstavnicima medija najpre se obratio sportski direktor srpskog šampiona, Mitar Mrkela. 

– Dobar dan svima, zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Mada smo Olanjinku doveli još zimus i Olanjinka iz Slavije iz Praga, kao slobodan igrač. On je najbolji igrač Slavije, reprezentativac Nigerije, ima iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, dao je četiri gola u LK i 11 golova u šampionatu. Biće veliko pojačanje za Zvezdu, poseduje sve karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija fizionomiju i novu snagu i da će izgledati potpuno drugačije nego do sada – istakao je Mrkela, a potom se oglasio i novi as crveno-belih:

– Imao sam priliku da posetim stadionu i oduševljen sam onim što sam video, sjajno je biti ovde sa svima. Osećam se odlično po dolasku u Crvenu zvezdu i sve one koje sam sreo, svi su ga toplo dočekali i izuzetno je srećan što je ovde.

FOTO: FK Crvena zvezda

Upitan je Nigerijac da li je gledao neku utakmicu novog kluba,

– Odgledao sam nekoliko utakmica, video sam dosta kvaliteta i dosta odličnih igrača, nikoga ne bih posebno izdvojio.

Da li je svestan kvaliteta konkurencije, s obzirom da na njegovoj poziciji igra Aleksandar Katai – upitan je Olanjinka.

– Svestan sam kvaliteta Kataija, ali više sam orjentisan na napad i nikog od saigrača ne gledam kao konkurenciju, već ću biti tu da im pomognem.

Novinare je zanimalo da li ofanzivac pričao sa Srđanom Plavšićem o dolasku na ‘Marakanu’.

– Nisam imao mesta za to, jer je on bio na pozajmici.

Morao je Olanjinka da izabere između golova i asistencija.

– Samo želim da pobeđujem, a ja moram onda da budem uključen u sve to. Svako od igrača želi da postiže golove, pa tako i ja.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Saigrač iz reprezentacije Piteru je nekadašnji as Partizana, Umar Sadik, ali nisu stigli da razgovaraju o večitom derbiju.

– Nismo imali priliku da pričamo, Sadik je odsutan zbog povrede i nismo imali priliku da pričamo o derbiju.

Brzonogi ofanzivac je posle pet uspešnih godina napustio Slaviju iz Praga.

– Dolazak u Zvezdu je novi korak za njega, ali i za budućnost, jer smatram da je ovo korak unapred. Promene idu u posao fudbalera, nije lako, ali samo prihvatio tu promenu da bih bio još bolji. Ne mogu da kažem trenutno, ali kad budem igrao, onda ću moći da uporedim. Daću sve od sebe da se pokažem u što boljem svetlu.

Od navijača u Češkoj je dobio pesmu, a ne krije da bi želeo da tako bude u Beogradu.

– Nadam se.

Zašto broj 14?

– Odabrao sam to, jer kad sam se vratio iz povrede, otišao je na pozajmicu i tad sam uzeo broj 14 koji sam nosio kroz karijeru – konstatovao je Nigerijac. 

 

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter