0
Evrokupovi

Fudbal Soccer Preparations for World Cup 2014 Croatia v Mali from left Darijo Srna goalkeeper Stipe Pletikosa Mario Mandzukic Ognjen Vukojevic Vedran Corluka Sammir Domagoj Vida Ivan Rakitic Ivan Perisic Gordon Schildenfeld and Ivica Olic Osijek, 05.31.2014 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ZBOG KOMENTARA DOBIO TUŽBU: Rekao u prenosu Hrvatu da je ružan, a sada će to morati skupo da plati! (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.23 u 16:33

Ovo mu baš nije trebalo

Holandski komentator Sird de Fos našao se u žiži javnosti zbog neukusnog i neprimerenog komentara upućenog pre početka utakmice između Bešiktaša i Ajaksa u Ligi šampiona. Incident se dogodio u novembru 2021. godine, kada je turski tim Bešiktaš dočekao holandskog predstavnika Ajaks, a rezultat te utakmice bio je 1:2 u korist Ajaksa.

Domagoj Vida, tada kapiten Bešiktaša, bio je glavni akter neprimerene situacije. Prilikom ceremonije razmene zastavica sa kolegom Dušanom Tadićem, kapitenom Ajaksa, Vida se takođe srdačno pozdravio i sa sudijama koje su bile prisutne na terenu. Međutim, Sird de Fos, holandski komentator, odlučio je da iskoristi ovu priliku za neukusan komentar.

Snimci tog trenutka brzo su obišli svet, a De Fosov komentar je bio praćen prevodom, što je dodatno doprinelo skandalu. Njegov neprimereni komentar izazvao je negativne reakcije kako među navijačima, tako i među sportskim novinarima, koji su osudili njegove reči kao nedostojne i uvredljive.

Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra.

De Fosovo vređanje Vide izazvalo je veliku pažnju, ali ne samo u Holandiji i Hrvatskoj. Vida, koji sada igra za AEK, tužio je De Fosa zbog uvrede. Tražio je izvinjenje i odštetu od 5.000 evra. Holanđanin se na sudu branio kako je koristio slobodu govora. Sud je presudio u njegovu korist.

Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao sa namerom da bude smešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna. Ali ipak je samo šala – stoji u obrazloženju presude.

Štaviše, Vida će čak morati da plati! I to sudske troškove od 3.853 evra, plus zakonske kamate. Uz to, moraće da plati i dodatne takse za advokate i troškove postupka, ta dodatna suma jeste simbolična sa oko 250 evra, ali baš i simbolično predstavlja dodatni udarac za Vidu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter