0
Evroliga

Luca Vildoza (L) and Facundo Campazzo (R) at 4th game of ABA league finals between kk Crvena Zvezda and kk Partizan, played on June 20th 2023 at Belgrade, Serbia, Aleksandar Nikolic hall. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

SADA JE ZVANIČNO KRAJ: Argentinac napustio Crvenu zvezdu! (FOTO)

Objavljeno: 26.06.23 u 16:11

Ovo je samo zvanično potvrda

Luka Vildoza zvanično je postao novi košarkaš Panatinaikosa, potvrđeno je danas od strane Crvene zvezde, a ubrzo potom i od samog atinskog kluba. Spekulacije koje su trajale mesecima konačno su dobile svoj epilog, jer argentinski bek je stavio potpis na ugovor sa Zelenima koji traje naredne tri godine.

Vildoza je stigao u Crvenu zvezdu sredinom oktobra prošle godine, postavši tako prvi argentinski košarkaš u istoriji kluba. Tokom svoje jedine sezone u crveno-belom dresu, imao je privilegiju da sarađuje sa trenerom Duškom Ivanovićem, koji ga je dobro poznavao iz vremena provedenog zajedno u Baskoniji.

Njihov trofejni niz započet u Španiji nastavio se u Srbiji, gde je Crvena zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća i titulu prvaka Košarkaške lige Srbije.

Vildoza je svoje prve košarkaške korake napravio u argentinskom klubu Kilmes, a potom je pet sezona nastupao za Baskoniju. Nakon toga, kratko je igrao za NBA timove Njujork Nikse i Milvoki Bakse. Sada se vraća u Evropu, a Panatinaikos će mu biti treći tim u karijeri. Dok je nosio crveno-beli dres, Vildoza je pružio nekoliko sjajnih partija, ali je takođe bio predmet medijske pažnje zbog svojih ljubavnih problema koji su izazvali mnogo pažnje u Srbiji.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter