0
Fudbal

FOTO: twitter/@FIFAWorldCup

MESI O ODLASKU U MAJAMI: „Postigao sam sve, SP kruna karijere“!

Objavljeno: 26.06.23 u 08:25

Argentinac je pričao i o sukobu sa navijačima PSŽ-a

Novi fudbaler Intera iz Majamija, Lionel Mesi, dao je kratak intervju za „Bein Sports„, gde je govorio o svojoj karijeri i dostignućima. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena ističe da je odlazak u Ameriku „logičan“ s obzirom da je ostvario sve u karijeri.

Leo je krajem prošle godine osvojio toliko čekano Svetsko prvenstvo u Kataru, u fenomenalnom okršaju sa Francuskom, nakon boljeg izvođenja penala. On je tako kompletirao sve trofeje sa državnim timom, pošto je pre toga osvojio: Kopa Ameriku, Finalisimu i zlato na OI 2008. u Pekingu.

Na klupskom nivou je osvojio 43 trofeja, što ga svrstava u red najuspešnijih ikada. Sa Barselonom je 10 puta podigao pehar namenjen šampionu Španije a još dva puta je uzimao državno prvenstvo sa PSŽ-om. Uz to ima i 4 Lige šampiona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Nemam više šta da ostvarim, sve sam postigao – rekao je Mesi.

Iako u svom vlasništvu drži rekord sa najviše Zlatnih lopti – 7 i najviše Zlatnih kopački, namenjene najboljem strelcu u sezoni – 6, Mesi ističe da mu individualna priznanja ne znače toliko, koliko mu znače timski trofeji.

Ostvario sam najvažniji cilj – da osvojim Svetsko prvenstvo sa mojom reprezentacijom i to je bilo nešto izuzetno, zbog načina na koji se sve to desilo. Nikada nisam razmišljao o individualnim nagradama. Ostvariti ciljeve sa Argentinom i postići sve to na individualnom nivou, za mene je to blizu izvanredne karijere.

 

FOTO: Twitter/@Argentina

 

Leo ima 36 godina i odlučio se za drastičnu promenu, pošto će po prvi put nakon 22 godine igrati van Evrope. Njegov sledeći izazov biće MLS liga i ekipa Intera iz Majamija. Tamo dolazi iz Pariza, gde nije naišao na očekivanu podršku publike.

– Na početku je to bilo nešto divno. Ali onda su neki navijači kluba iz Paruza počeli da me tretiraju drugačije. Mislim da me većina i dalje vidi i tretira kao na početku, ali došlo je do problema grupom navijača, što mi očigledno nije bila namera – zaključio je Mesi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter