0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BITNE VESTI ZA FRANCUZE: Trikolori sa svojim najboljim igračem na Mundobasketu!

Objavljeno: 26.06.23 u 16:55

Sigurno će biti jedni od favorita

Francuska košarkaška javnost je bila iznenađena i razočarana kada je objavljeno da Viktor Vembanjama neće nositi dres Trikolora na predstojećem Mundobasketu, odlučivši se da se u potpunosti posveti svojoj NBA karijeri u San Antoniju i postane novo zaštitno lice te franšize. Međutim, uskoro je stigla lepa vest – Rudi Gober se ponovo stavlja na raspolaganje selektoru Vensanu Koleu.

Centar Minesote je nekoliko sedmica bio neodlučan oko svojih namera za ovo leto, preispitujući da li će se pridružiti nacionalnom timu ili ne. Nakon objave vesti da Vembanjama neće biti deo tima na Svetskom prvenstvu, Gober se odlučio da promeni mišljenje i ponovo zaigra za Francusku.

Pre samo dva meseca, Gober je izjavio da nije siguran da li će se pridružiti reprezentaciji tokom leta, želeći da iskoristi tu priliku da se bolje pripremi za narednu sezonu sa svojim klubom i podigne svoju igru na viši nivo. Međutim, očigledno je da se visoki Francuz predomislio, a u svetlu novih okolnosti postaje jasno da će on biti ključna figura u reketu francuskog tima.

Francuski košarkaški savez objavio je i raspored pripremnih utakmica za leto. Prva utakmica će se odigrati 31. jula protiv Tunisa, dok će 2. avgusta Crna Gora posetiti Monpelje. Zatim je planiran turnir sa Venecuelom i Litvanijom u Orleanu od 7. do 9. avgusta. Francuska će takođe odigrati prijateljski meč protiv Litvanije 11. avgusta, a zatim će se suočiti sa Japanom i Australijom u Tokiju 17. i 20. avgusta kao generalna proba pred Mundobasket.

Grupna faza takmičenja za Francusku će se održati u Džakarti, u okviru Grupe H sa Kanadom, Letonijom i Libanom. Mundobasket će se održati od 25. avgusta do 10. septembra, a francuski tim će imati visoka očekivanja sa Goberom kao ključnim igračem u timu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter