0
Košarka

Dusan Alimpijevic Partizan - Bursa Evrokup, Eurocup 20.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ OSTAJE U TURSKOJ: Velikan zaintersovan za usluge srpskog trenera!

Objavljeno: 26.06.23 u 18:33

Čeka se njegov odgovor

Dušan Alimpijević, srpski košarkaški trener, koji je ostvario odlične rezultate u Turskoj tokom prethodne dve sezone, navodno se nalazi blizu prelaska na klupu Bešiktaša, prema informacijama koje prenosi „Eurohoops“.

Bešiktaš, klub iz Istanbula, ima velike ambicije za narednu sezonu i već je predstavio dva kvalitetna domaća pojačanja, Egehana Arnia iz Anadolu Efesa i Jigita Arslana iz Bahčešehira. Ranije su imali dogovor sa Jurijem Zdovcom za mesto glavnog trenera, ali su promenili planove.

Kada je postalo zvanično da Bursa ostaje bez glavnog sponzora, Bešiktaš je video priliku da angažuje mladog srpskog stručnjaka koji je već postigao dobre rezultate u Turskoj.

Takođe, nedavno je iz Burse u Bešiktaš došao i novi generalni menadžer, Nedim Judžel, koji se navodno sastao sa Alimpijevićem u Beogradu kako bi pregovarali o nastavku saradnje u Istanbulu.

Ovo znači da bi srpski trener nastavio rad u Turskoj, a takođe bi imao priliku da vodi ekipu u Evrokupu, s obzirom da su se prijavili za učešće u tom takmičenju. Međutim, još uvek se čeka zvanična potvrda.

Jedina prepreka trenutno je Alimpijevićev važeći ugovor sa Bursom, koji ga obavezuje klubu još dve sezone. Ukoliko Bešiktaš uspe da prevaziđe tu prepreku, očekuje se da bivši trener Crvene zvezde potpiše novi ugovor na bazi 1+1 godina saradnje.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter