2
Ostali sportovi

FOTO: Instagram/Screenshot

SRPSKI ODBOJKAŠI ODLUČILI DA NE IGRAJU PROTIV TZV. KOSOVA: Protivnici provocirali naše momke dvoglavim orlom! (FOTO)

Objavljeno: 25.06.23 u 13:45

Isto su učinili i prošle godine. 

Reprezentativci Srbije u odbojci na pesku doneli su hrabru odluku da ne odigraju svoj meč protiv selekcije tzv. Kosova u osmini finala Balkanskog prvenstva u Turskoj. Ova odluka je usledila nakon provokacija koje su stigle od strane protivničkih igrača.

Vukašin Rajković iz Niša i Marko Makarić iz Novog Sada svesno su odlučili da prepuste plasman u četvrtfinale prvenstva Balkana, okončavajući tako svoje takmičenje.

Iako Odbojkaški savez tzv. Kosova tvrdi da se Srbija nije pojavila na terenu, objavljene su fotografije na kojima odbojkaši Rion Bajrami i Ermal Malići, zajedno sa trenerom Fatlum Hajrizijem, poziraju sa zastavom samoproglašene države formirajući rukama simbol dvoglavog orla.

Međutim, uprkos ovoj odluci, odbojkašinepostojećedržave Kosovo nisu mogli da se plasiraju dalje od četvrtfinala, budući da su poraženi od reprezentacije Moldavije u borbi za polufinale. Srbija je završila prvenstvo na sedmom mestu.

Vredno je napomenuti da se prošle godine dogodila slična situacija kada su srpski odbojkaši takođe odbili da igraju protiv tzv. Kosova.

32
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter