0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ NAPUŠTA SRBIJU? Čuveni stručnjak dobio ponudu iz Ukrajine!

Objavljeno: 25.06.23 u 17:50

Čeka se njegova odluka

Nenad Lalatović, bivši trener Mladosti GAT, mogao bi da nastavi svoju trenersku karijeru u Ukrajini. Prema izveštajima tamošnjih medija, Lalatović se nalazi među najozbiljnijim kandidatima za preuzimanje klupe Zorje iz Luganska.

Izvori takođe navode da bi Mladen Bartulović, mladi hrvatski stručnjak koji je do sada radio kao pomoćnik u ukrajinskom Ingulecu, mogao da postane Lalatovićev pomoćnik u novom klubu. Bartulović trenutno pomaže Aleksandru Čižovu u pripremi ekipe za narednu sezonu. Međutim, glavni protivkandidat srpskom treneru je Valeri Krivencov, bivši igrač Šahtjora iz Donjecka, čije navodno podržavaju savetnici predsednika kluba Evgenija Galera.

Zorja je imala odličnu prethodnu sezonu, završivši na trećem mestu u ukrajinskom prvenstvu. Međutim, klub će verovatno ostati bez trenera jer je Holanđanin Patrik van Leven vrlo blizu preuzimanja Šahtjora.

Nenad Lalatović ima bogato trenersko iskustvo iza sebe. Počeo je 2011. godine u Sremu, a potom je vodio Proleter iz Novog Sada, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Vojvodinu, Čukarički, Radnički iz Niša, Al Batin, Borac iz Banjaluke i Mladost GAT. Takođe je bio selektor mladih selekcija Srbije.

U ukrajinskom fudbalu, temperamentni strateg će „naslediti“ Pericu Ognjenovića, koji je prošle godine vodio Metalist iz Harkova, ali je s njim ispao iz najvišeg ranga takmičenja, što je dovelo do prekida saradnje.

Zorja je završila sezonu iza Šahtjora i Dnipra, osiguravši plasman u plej-of za Ligu Evrope. To znači da bi Lalatović kao novi trener tima imao bar zagarantovano učešće u Ligi konferencija i priliku da se bori za drugo po kvalitetu klupsko takmičenje na Starom kontinentu.

5
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter