0
Fudbal

FOTO: @Alhilal_FC Twitter screenshot

EGZODUS – FUDBALSKE ZVEZDE NAPUŠTAJU EVROPU: Kulibali je nova ‘bomba’ Al Hilala, zarada u Saudijskoj Arabiji veća od svih dosadašnjih prihoda zajedno! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.23 u 21:20

Saudijska ofanziva na najbolje igrače sveta se nastavlja!

Nedavno ‘otvoren’ letnji prelazni rok iz perspektive fudbalskih fanatika iz Saudijske Arabije je nešto najbliže savršenstvu. Za Evropljane, sušta suprotnost. Svedoci smo pravog egzodusa iz najkvalitetnijih klubova sa Starog kontinenta.

Najveće zvezde ovog sporta prethodnih dana masovno se odlučuju za bogate ponude vlasnika saudijskih klubova. Četvrti u nizu koji se odlučio na takav korak, za samo nekoliko dana, jeste reprezentativac Senegala – Kalidu Kulibali. 

Snažni štoper je za obeštećenje od 27.000.000 evra napustio Čelsi, sa kojim je važeći ugovor, te pojačao redove najtrofejnijeg saudijskog kluba – Al Hilala. Kulibali je stavio paraf na trogodišnji ugovor i njegova zarada iznosiće neverovatnih 25.000.000 neto po sezoni.

Senegalac će tako za vreme trogodišnjeg ugovora zaraditi više nego za celu dosadašnju karijeru, u kojoj je branio boje Meca, Genka, Napolija i Čelsija.

Momak koji ima preko 60 nastupa za senegalsku reprezentaciju pridružio se Rubenu Nevesu, a navodno bi već u narednim danima na klupu Al Hilala mogao da sedne Masimilijano Alegri.  Očekuje se da do kraja za tamošnje uslove nikada uzbudljivijeg prelaznog roka u klub iz Rijada stigne i najzvučnije pojačanje, a glavne mete su Nejmar, Mohamed Salah i Bernardo Silva. 

Aktuelni šampion, Al Itihad, već je angažovao Karima Benzemu i Ngola Kantea, a ostali klubovi već uveliko rade na dovođenju dobro poznatih lica. Eduar Mendi je blizu dogovora i trebalo bi da postane golman Al Ahilija, dok će Kristijano Ronaldo u Al Nasru dobiti saigrača – Hakima Ziješa. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter